„Građani trebaju donijeti najbolju odluku na referendumu“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Organizacijski odbor za prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma o projektu gof parka na Srđu održao je u srijedu, 20. veljače, konferenciju za medije povodom predavanja prikupljenih potpisa i zahtjeva Gradskom vijeću za raspisivanje referenduma.

Na održanoj konferenciji Mariela Marković objavila je da je tijekom 15 dana prikupljeno 10 980 potpisa, što je 30 posto biračkog tijela. Marković se posebno zahvalila volonterima koji su sudjelovali u kampanji, naglasivši kako je ona većim dijelom odrađena upravo volonterskim radom.

Što se tiče datuma održavanja referenduma, Enes Čerimagić naglasio je da bi bilo razumno da se datum održavanja referenduma poklopi s lokalnim izborima. Također je istaknuo da se nadaju da će Gradsko vijeće još u ovom sazivu donijeti odluku o raspisivanju referenduma.

Igor Miošić upozorio je da bi eventualno uvrštavanje Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa na dnevni red sjednice Gradskog vijeća, prije održavanja referenduma, predstavljalo čin nasilja nad iskazanom voljom građana da o njemu sami odlučuju.

Organizacijski odbor zaključio je: „Sada je trenutak da gradska vlast odgovori na mnoga otvorena pitanja o ovom projektu, te omogući građanima da donesu najbolju odluku na referendumu“.

Popularni Članci