GRAĐANI SE ZAUSTAVLJAJU I GLEDAJU Bivši prostor Algoritma zasad je iskorišten u jednu pozitivnu svrhu (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
U izlogu prostora na Stradunu, u kojem se godinama nalazila knjižara Algoritam, ovih su dana osvanuli novi predmeti. 

Riječ je o stvarima i obilježjima Odreda naoružanih brodova. Upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen, kojoj pripada prostor, pojasnio je kako je riječ o dogovoru između Blagih djela i Odreda naoružanih brodova ususret brodskom putovanju od Dubrovnika do Vukovara kojim će se odati počast gradovima koji su stradali u Domovinskom ratu.

"Dogovorili smo se kako će njihova obilježja i predmeti biti izloženi dok ne iznajmimo prostor. Naravno, nismo ništa naplatili i ustupili smo im prostor na kraće korištenje, kako bi mogli izložiti i na taj način predstaviti Odred naoružanih brodova," izjavio je Obuljen dodavši kako bi uskoro trebao biti raspisan natječaj za vrijedan prostor.

Podsjetimo, Odred naoružanih brodova odigrao je nemjerljivu ulogu u Domovinskom ratu, održavajući Grad živim jer ga je za vrijeme blokade opskrbljivao hranom, lijekovima, higijenskim potrepštinama, a prevozili su vojnike i unesrećene. 

Vezane vijesti:

- ONI SU ODSJEČENI GRAD ODRŽAVALI NA ŽIVOTU! 'Gađali su nas minobacačima, tenkovima, topovima, ali nismo se stigli bojati'

Popularni Članci