Grad pokrenuo nabavu za rušenje i čišćenje gradilišta budućeg Doma ispod bolnice, radovi se planiraju u svibnju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Grad Dubrovnik pokrenuo je nabavu za izvođenje pripremnih radova rušenja i čišćenja gradilišta Dom za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik, što je još jedan nužan korak u realizaciji ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi koji će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao.

Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta, nakon provedenog postupka nabave, je svibanj 2023. godine s rokom izvođenja 60 dana. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 225.600,00 eura bez PDV-a.

Radi se o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina. Zapuštena i oronula građevina ne predstavlja bazu za nastavak gradnje te ju je potrebno ukloniti kako bi se moglo pristupiti novogradnji budućeg doma za kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju.

Projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne s ishođenom građevinskom dozvolom i cjelokupnom potrebnom dokumentacijom prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. 

Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu, izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Popularni Članci