Grad o inspekciji na Žarkovici: Nepravilnosti su prijavili volonteri, a koliko istine ima, utvrdit će nalaz nadležnih tijela

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Grad Dubrovnik posao je očitovanje vezano uz inspekcijski nadzor na Žarkovici. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Grad Dubrovnik je putem Odsjeka za komunalno redarstvo obaviješten kako se na području Žarkovice na zahtjev PU Dubrovačko-neretvanske, Službe kriminalističke policije, a u sklopu kriminalističkog istraživanja provodi nadzor od strane Državnog inspektorata s ciljem uvida u zdravstveno stanje životinja.

Navedeno postupanje tijela nije potaknuto prijavom Grada Dubrovnika, niti Gradonačelnika, već prijavom dijela volontera, a istu prijavu je zaprimio i Grad Dubrovnik. 

Rad sestara Sambrailo i volontera Grad Dubrovnik je godinama podupirao, a u razdoblju od posljednjih pet godina financijski potpomogao s iznosom od 4,4 milijuna kuna. 

Zbog čega je dio volontera odlučio prijaviti, po njima nedopuštene radnje te koliko istine ima u tim prijavama, utvrdit će nalaz nadležnih tijela.

Pokušaj poistovjećivanja slučaja odvođenja pasa sa Žarkovice prije šest godina s današnjim posjetom nadležnih službi apsolutno je neutemeljen, a s obzirom da su u ovom slučaju nepravilnosti prijavili sami volonteri.

U ovom trenutku ništa više od toga ne možemo reći jer je istraga u tijeku i očekuje se nalaz inspekcija."

Popularni Članci