Grad Dubrovnik nudi 250 tisuća kuna bespovratnih subvencija za osnivanje privatnih vrtića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ilustracija
Grad Dubrovnik na svojim službenim stranicama objavio je javni poziv svim građanima koji su zainteresirani za osnivanje privatnih vrtića na područuju Grada. Otvaranje novih privatnih vrtića kao i otvaranje novih skupina u postojećim privatnim vrtićima Grad će stimulirati s 250 tisuća kuna bespovratne subvencije.

Javni poziv prenosimo u cjelini.

 

U skladu s ciljevima Strategije razvoja predškolskog odgoja i obrazovanja Grada Dubrovnika od 2012. do 2030. godine donesene na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika 06. travnja 2013. godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika objavljuje

JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA OSNIVANJE PRIVATNIH VRTIĆA NA PODRUČJU GRADA DUBROVNIKA


I.         U skladu s člankom 7.Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (NN 10/97, 107/07) dječje vrtiće mogu osnovati vjerske zajednice te druge domaće pravne i fizičke i osobe.  

II.        Podnositelj ponude za osnivanje dječjeg vrtića mora imati osiguran prostor koji ispunjava uvjete i kriterije propisane Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe (NN 63/08, 90/10).
III.      Grad Dubrovnik će stimulirati otvaranje novih skupina u postojećim privatnim vrtićima i otvaranje novih privatnih vrtića kroz bespovratnu subvenciju od 250.000,00 kn po skupini, uz uvjet da vrtić radi najmanje 10 godina i da ima najmanje dvije odgojne skupine
IV.      Ponuda za iskazivanje interesa za osnivanje privatnih dječjih vrtića na području Grada Dubrovnika mora sadržavati:

1.      Životopis ponuditelja
2.      Preslik domovnice i osobne iskaznice
3.      Dokaz o prostoru za obavljanje djelatnosti dječjeg vrtića koji ispunjava kriterije propisane ovim pozivom.

Ponudu je potrebno dostaviti najkasnije mjesec dana od dana objave poziva na adresu Grad Dubrovnik, Pred Dvorom 1.

Popularni Članci