Grad Dubrovnik DDS-u dostavio traženu dokumentaciju o Garaži i žičari

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić danas je Dubrovačkom demokratskom saboru, na zahtjev Predsjedništva stranke, dostavio radni nacrt Sporazuma o uređenju međusobnih prava i obveza Grada Dubrovnika s Garažom Dubrovnik, koji je predviđen da bude predočen Radnoj skupini za Javnu garažu prije sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

„Dostavljamo Vam prijedlog Sporazuma kako biste mogli predložiti eventualne izmjene, koje su dobrodošle ukoliko idu u korist Grada Dubrovnika,“ navodi se u dopisu. Iz dokumenata je razvidno da će jednokratnom uplatom u iznosu od 40 milijuna kuna Grad Dubrovnik vratiti iz stečajnog postupka 8,2 milijuna kuna, te dobiti na ime prava građenja trgovačkog centra, komunalne naknade, komunalnog doprinosa i nedostajućih parking mjesta iznos koji je značajno veći od 40 milijuna kuna. Grad će postati vlasnik garaže i poslovnog centra, te s njima samostalno upravljati nakon isteka koncesije. „Po postojećem ugovoru, koncesija za Garažu Dubrovnik vrijedi još 26 godina, a za trgovački centar planirana je u trajanju od 35 godina,“ ističe se.

Gradonačelnik Vlahušić u dopisu navodi i to kako postojeća privremena dozvola koju Excelsa nekretnine d.d. ima ističe u rano proljeće 2015. godine. „Društvo Excelsa nekretnine neće moći obnovit dozvolu za rad ukoliko ne podnese zahtjev za koncesiju, a o visini koncesije samostalno odlučuje Gradsko vijeće temeljem mišljenja ovlaštenog sudskog vještaka koji je napravio procjenu,“ navodi gradonačelnik Vlahušić. Prema istoj, visina koncesije iznosi 24 posto od neto cijene karte., ističe se u dopisu.

„Prema izvješću Excelsa nekretnine d.d., tvrtka je u 2014. godini prodala više od 400.000,00 (četristo tisuća) karata. Jednostavno je izračunati iznos koji bi trebao pripasti Gradu Dubrovniku, po postojećim cijenama ulaznica,“ zaključuje se u dopisu, uz priloženu dokumentaciju iz koje je razvidna obveza trgovačkog društva Excelsa nekretnine d.d. da plaća koncesiju za Žičaru Dubrovnik-Srđ, sukladno Zakonu o žičarama za prijevoz osoba.

Popularni Članci