'

„Golf se uklapa u prostorne planove Županije i Grada“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Novi ministar turizma Darko Lorencin gostovao je u HRT-ovoj emisiji „Tema dana“ u kojoj se ponovno osvrnuo na pitanje golfa na Srđu.

Iako je u prijašnjim medijskim izjavama govorio kako će nastaviti tamo gdje je sada već bivši ministar turizma Veljko Ostojić stao, to nije sasvim točno budući da se Ostojić iznimno protivio navedenom projektu dok ga novi ministar u potpunosti podržava.

Tom prigodom je izjavio kako je potrebno razlikovati stvari koje su donesene od stvari koje su u procesu i da je to ogromna poruka da moramo poštovati projekte koje smo donijeli. Također je dodao kako je projekt uklopljen u prostorne planove Županije i Grada i kako su, na temelju tih dokumenata, investitori kupili zemlju za izgradnju terena za golf, dva hotela i turističkog naselja.

„Ogromna šteta se radi na način kojim mi komuniciramo s investitorima putem prostornih planova, ne samo na Srđu, nego svugdje drugdje u RH jer investitori na osnovi svega komuniciraju sa svijetom kako je poslovati u Hrvatskoj i to je bitna informacija“, zaključio je na tu temu.
 

Popularni Članci