'

General Gotovina je počasni građanin Grada Dubrovnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika održanoj u ponedjeljak jednoglasno je prihvaćen prijedlog da se za počasnog građanina Grada Dubrovnika imenuje general Ante Gotovina.

General Ante Gotovina imenovan je počasnim građaninom Grada Dubrovnika i to jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća na sjednici održanoj u ponedjeljak.

Umirovljeni general Gotovina nakon oslobađajuće presude za ratne zločine, počinjene za vrijeme Domovinskog rata, postao je simbolom pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu. Kao znak poštovanja prema svemu što je postigao, počasnim građaninom osim u Dubrovniku proglašen je i u Splitu, Zadru i Osijeku.

Nagradnu za životno djelo Grad Dubrovnik dodijelio je monsinjoru Želimiru Puljiću koji je bio dubrovački biskup punih 20 godina. Za dubrovačkog biskupa imenovao ga je Sveti otac Ivan Pavao II. u prosincu 1989. godine.

Nagradom Grada Dubrovnika vijeće je odlučilo nagraditi šest građana: Duško Asić, Vedran Benić, Marina Sršen, Paula Dražić-Zekić. Caritas Grada Dubrovnika i Libertas fundacija iz Californie.

Popularni Članci