FRANKOVIĆ OBIŠAO DVORANU ZA BORILAČKE SPORTOVE 'Nakon izbora idemo u projektiranje lapadskog stadiona' (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković obišao je novouređenu dvoranu za borilačke sportove, koja se nalazi u prostoru bivše „Stanice za tehnički prijem vozila“ u Gospinom polju.

Postojeća građevina površine 634 m2 preuređena je na način da je u prizemlju biti prostor za trening, podijeljen na zone, te će se ujedno urediti prateći prostori – svlačionice i sanitarije. Na gornjem katu objekta smjestit će se uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije.

Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodila je tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, a ukupna vrijednost radova iznosila je nešto više od tri milijuna kuna, kako je rekao gradonačelnik Franković.

- Po prvi put Dubrovnik je dobio dvoranu za borilačke sportove. Nastavak je to investicija u sportsku infrastrukturu. Brojne udruge će koristiti prostore, a u stražnjem dijelu je Moto klub Libertas Riders, koji su sudjelovali u više humanitarnih akcija i više od 20 godina su tražili svoje prostore. Ovo sve sad jako lijepo izgleda. Dubrovački sportaši su dobili adekvatnu sportsku infrastrukturu. - rekao je Franković.

Dodao je kako su riješeni imovinsko-pravni odnosi oko lapadskog stadiona. Najavio je kako će se nakon izbora ići u raspisivanje natječaja za projektiranje i gradnju stadiona, naznačivši da već postoji interes tvrtki koji žele u javno-privatno partnerstvo.

- A na kraju mandata dobit ćemo pravi lapadski stadion, ali i sportsku dvoranu gdje će se 20205. igrati Svjetsko prvenstvo u rukometu. - objasnio je gradonačelnik Franković.

V.S.

Popularni Članci