'

Franković: Vučić se zaključao u sobu, nije smio u grad

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
GRADONAČELNIK Dubrovnika Mato Franković ponovio je u emisiji Studio 4 HTV-a jučerašnje tvrdnje ministra Grlića Radmana kako Rusija stoji iza predsjednika Milanovića, a zastupnica stranke Možemo Sandra Benčić ustvrdila je kako su to ozbiljne optužbe te da će tražiti izvješće Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost kako bi se te tvrdnje provjerile.

Franković je poručio kako je ovo bio najznačajniji summit od onih koji su dosad održani u Hrvatskoj.

"Najvažnije što se dogodilo je da je ovo bio najznačajniji summit od tri koja su dosad održana. Dogovorene su konkretne, značajne i bitne stvari vezane za pomoć Ukrajini. Kada govorimo o predsjedniku Milanoviću i njegovom nepozivanju, jasno je da dolazi samo jedan lider", rekao je.

"A Vučić kao Vučić, on uvijek luta i provocira. To je njegov način vođenja politike. Činjenica je da je on došao u Hrvatsku, Dubrovnik i dao podršku Ukrajini. To je ono što je bitno i značajno", kazao je u emisiji Studio 4 HTV-a.

"Ja sam njega smatrao četnikom prije, četnikom danas i on će biti četnik zauvijek. Oni se ne mire sa svojim porazom u Dubrovniku i RH. Željeli su napraviti stariji i ljepši Dubrovnik, u tome nisu uspjeli, a meni osobno malo zadovoljstvo pričinja što je mogao samo patiti i gledati lijepi Dubrovnik, a ne samo otići u njega. Nije mu baš bilo svejedno, jer je za razliku od drugih lidera koji su tamo bili, sve do jedan od njih bio u gradu i na Stradunu, a Volodimir Zelenski je posjetio spomen-sobu braniteljima", podsjetio je.

"Vučić se zaključao u sobu i nitko osim novinara i sudionika ga nije vidio. Dajemo mu preveliku važnost", zaključio je.

Istaknuo je pozitivan primjer Jakova Milatovića koji se prošetao Dubrovnikom te se ispričao za sudjelovanje Crne Gore u razaranju Dubrovnika.

Popularni Članci