test

Franković se oprostio od Antuna Masle: Mirno počivaj i vozi svoj motor nebeskim prostranstvima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković oprostio se od urednika Dubrovačkog vjesnika koji je preminuo nakon duge i teške bolesti u 66. godini. Frankovićevu objavu prenosimo u cijelosti.

"ADIO NINO

Vjerujem da će se danas puno puta ponoviti vrstan novinar, neprikosnoven, častan i pošten bard hrvatskog novinarstva. Sve si ti to bio. Međutim, dragi moj Nino bio si ti i puno više od toga. Ono što sam ja volio kod tebe jest to što si uvijek imao svoj jasan stav pa i kada su nam se stavovi ponekad i razmimoilazili poštovao si činjenicu kako je drugačiji stav moguć, ali do svog si držao.

Teško je napisati tekst s kojim bi se od Nina trebao oprostiti. Zašto? Vjerujem kako bi na njega on imao sto komentara i rekao: "evo vidiš, ovo je moglo i ovako".

To je bio Nino, ta dobronamjernost i želja da svakom svojom sugestijom pomogne i pokaže. Nećemo te više prijatelju sresti na tvom motoru, neće te više biti u našeg prijatelja Lućija i teško je u ovom trenutku shvatiti kako to postaje istina.

Adio ti, dragi moj Nino. Mirno počivaj i vozi svoj motor nebeskim prostranstvima, baci nekad pogled i na nas da vidiš je li sve uredu", poručio je Mato Franković.

Popularni Članci