Franković poručio Vlahušiću: Ti si jedan obični jadnik koji se ne zna boriti u političkom ringu i koristiš djecu za izbore

Autor: Aida Čakić
Gradonačelnik Mato Franković danas je sazvao hitnu konferenciju za mediji na temu Korištenje malodobne djece u predizborne svrhe.

Franković je uvodno kazao kako je šokiran zbog događanja koja su prema njegovom mišljenju nedopustiva u političkom i javnom životu Dubrovnika i Hrvatske.

- Ostao sam zatečen jutros kada sam vidio na Facebooku da je dijete ispisano zbog duga od 431 kunu. Inače imao sam u zadnjih godinu dana česte interreakcije s ravnateljicom Milan Mustać, jer su mi se neki roditelji žalili da su lošijeg imovinskog stanja i tada sam joj istaknuo kako niti jedno dijete ne smije biti ispisano bez obzira na dug. Upravo zbog toga sam bio iznenađen kada sam čuo za ovaj slučaj i reagirao sam. Ali tada nisam imao sve jasne podatke pa sam tražio pisano očitovanje od ravnateljice - pojasnio je Franković te naveo kako je jutros sve krenulo kada je kandidat HNS-a Miho Obradović napisao na Facebook profilu kako će tražiti, u idućem sazivu Gradskog vijeća, da ravnateljica podnese ostavku.

Prema riječima Mata Frankovića tada je krenula lavina reakcija.

- Nakon toga me ravnateljica izvijestila o čemu je riječ i ostao sam osupnut. Politička podmetanja su nešto što smo već doživjeli, ali tolika želja i očaj za vlasti, ne prezanje od ničega, korištenje djece u predizborne kampanje... E to nisam mogao očekivati od Andra Vlahušića i ekipe - kazao je Franković.

Pojasnio je što se dogodilo, naveo imena budući da su politički akteri.

- Gospođa koja je u redovnoj proceduri vrtića bila obaviještena kako ima dug prema vrtićima i mora ga podmiriti, na uobičajenu šprancu se nije javila niti jedan jedini put. Međutim, 12. travnja gospođa Ljeka Tikvica piše: S obzirom na vašu obavijest na ispis moga sina radi nepodmirenog dugovanja, ovim putem vas molim potvrdu o ispisu s datumom koji ste naveli u opomeni. To piše ona, koja se nije niti jednom javila, a njezin sin nije bio ispisan. Dječji vrtići 16. travnja na njezin zahtjev dostavljaju ispisnicu. Ne bi bilo čudno kada ista ta gospođa ne bi bila kandidat na listi HNS-a, na 14. mjestu. Danas Facebook mreže gore zbog 'bešćutnog Mata Frankovića koji je ispisao djecu iz vrtića'. Ovo je političko dno dna Andro Vlahušiću! Ti si jedan najobičniji jadnik koji se ne znaš boriti u političkom ringu nego koristiš djecu, obitelj za političku borbu. Rekli bi stari ljudi 'tugo i nevoljo' - zaključio je gradonačelnik Franković.

SLUČAJ ISPISANOG DJETETA Boja Milan Mustać: 'Dječji vrtići nisu niti će i jedno dijete ispisati zbog duga!'

Popularni Članci