Franković odgovorio na kritike: Vlahušić je zloupotrijebio funkciju gradonačelnika, to govori dovoljno o osobi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković danas se na upit novinara osvrnuo na kritike kandidata za gradonačelnika Andra Vlahušića.

Vlahušić je kritizirao Frankovića kako loše upravlja resursima za vrijeme korona-krize te da je grad nije spreman za turističku sezonu.

- Neću sudjelovati u tuđim političkim kampanjama, kad dođe vrijeme za to predstavit ću što sam sve učinio protekle četiri i što ću napraviti iduće četiri godine u novom mandatu - odgovorio je Franković te se osvrnuo kad očekuje početak turističke sezone.

- Proaktivni smo na svim tržištima i radimo na pravilima i protokolima i sve to predlažemo Vladi RH. Očekujemo kako će sezona biti puno uspješnija nego prošle godine, ali teško je za očekivati da će krenuti prije 15. lipnja iako su Britanci najavili početak otvaranja 15. svibnja. Vjerujem kako će prekretnica biti sredinom lipnja kada će se cijepiti veliki dio stanovnika Europske unije i Velike Britanije. Samim time će doći do oporavka tržišta i uspostavljanja direktnih avioletova - kazao je Franković.

Osvrnuo se i na Vlahušićevu pravomoćnu presudu kao i sudski proces za Revelin koji se vodi protiv Vlahušića.

- U životu treba gledati pitanje morala i časti. Bi li se kandidirao da sam zloupotrijebio funkciju gradonačelnika? Ne bih. A još uz sve to da se još jedan proces vodi protiv mene... Mislim da to dovoljno govori o osobi i ništa više ne treba dodati - zaključio je gradonačelnik Franković.

A. Čakić

VLAHUŠIĆ PREDSTAVIO KANDIDATURU 'Izlaz iz krize je posuditi 100 tisuća cjepiva, građani su na rubu gladi'

Popularni Članci