'

Franković o dolasku Vučića u Dubrovnik: Trebao je doći, evo i zašto!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković osvrnuo se na dolazak srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Dubrovniku, a njegovu objavu na društvenim mrežama prenosimo u cijelosti. 

"Crnogorski predsjednik Jakov Milatović nakon ugodne šetnje Stradunom napisao je na društvenim mrežama:

'Prije 33 godine ovaj grad bio je žrtva tragičnih ratnih dešavanja u kojima je pretrpio značajna stradanja i razaranja, čemu je, nažalost doprinijela i tadašnja politika naše zemlje.

Važno je da politiku devedesetih ostavimo iza nas i da, oslobođeni zabluda i skupo plaćenih grešaka iz prošlosti, koračamo naprijed prema zajedničkoj europskoj budućnosti'. 

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić mogao je samo gledati na Grad s terase Excelsiora. Gledajući ga, mogao je vidjeti hrvatske zastave na zidinama i na Srđu kako se ponosno vijore. Mogao je vidjeti Grad kako sjaji u punini svoje ljepote, isti onaj Grad koji su oni rušili i palili.

I kad me pitate je li trebao Vučić doći u Dubrovnik odnosno, je li trebao biti pozvan moj odgovor je - DA, nek dođe, vidi i pati. Jer ono što je želio uništiti, danas sjaji i ono što je želio prisvojiti, danas vijori hrvatski stijeg.

A, za razliku od svog crnogorskog kolege, čiji narod je jednaka zlodjela činio, ne zna se suočiti sa stvarnošću i zato NE MOŽE PROŠETATI Stradunom. A, to Vam je kao doći u Vatikan i ne vidjeti Papu", objavio je Franković. 

Popularni Članci