FRANKOVIĆ NA PILAMA 'S braniteljima ćemo vidjeti gdje ćemo i kako prezentirati njihovu žrtvu' (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
"Svi ćemo se složiti da je sad bolji ovaj prostor", rekao je gradonačelnik Mato Franković koji je danas obišao novouređeni plato Pile.

Naime, gotovi su radovi na sanaciji pločnika, vrijedni 1,3 milijuna kuna,  koji su započeli u ožujku. U planu je uređenje oko 1.100 kvadratnih metara na potezu od restorana Dubravka, Ulicom branitelja Dubrovnika sve do skretanja za Gradac. Na oko 330 metara dužine ovog zahvata radovi se izvode u sekcijama kako bi se omogućio prolazak pješacima, a započelo se s Pilama gdje je najveća frekvencija pješaka, nakon čega će se radovi nastavljaju uzduž Ulice branitelja Dubrovnika.

Riječ je o radovima cjelovite sanacije nogostupa čije kamene ploče zbog opterećenja i dotrajalosti često pucaju i dolazi do ulegnuća na pojedinim dijelovima te u takvom stanju predstavlja moguću opasnost za prolaznike.

- Danas vidimo koliko se tu radi o lijepom i reprezentativnom prostoru. Ovdje je bio i takozvani spomenik braniteljima, "Kocka mora", koje više nema. Ona nije niti imala suglasnost braniteljskih udruga, a evo i micanjem tog spomenika dobili smo krasan prostor. - rekao je Franković.

- Što se tiče novog spomenika, s braniteljskim ugovorima ćemo dogovoriti kako i gdje prezentirati njihovu žrtvu koju su podnijeli za naš Grad. Preostaje za vidjeti hoće li to biti Pile ili negdje drugo.  - dodao je Franković.

Popularni Članci