Frane Barbarić prije svjedočenja za tragediju u HE Dubrovnik: "Za mene ovo nije toliko važno"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IBM/DD
Danas se nastavlja suđenje za tragediju koja se dogodila u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu u kojoj su bježeći od gustog doima i požara živote izgubili trojica djelatnika HEP-a Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

Danas se kao svjedok pred Županijskim sudu u Dubrovniku pojavio Frane Barbarić, bivši šef HEP-a.

"Nisam pratio suđenje, imam drugih važnih stvari u ovom trenutku tako da uopće ne znam...", kazao je Barbarić pri dolasku na sud.

Na pitanje novinarke: "Ovo vam se ne čini toliko važno?", odgovorio je: "Za mene ne". 

Na komentar da je najiščekivanji bio njegov dolazak u sudnicu, kaže: "Ne znam zašto, ja se ne sjećam ni jesam li ja davao iskaze, moram vidjeti zašto sam pozvan na saslušanje. Iskreno govoreći, imali smo toliko puno stvari u ovom proteklom periodu od nažalost ove tragedije... Vi znate bolje od mene, puno je događanja bilo, pa ne mogu sa sigurnošću utvrditi", kazao je Barbarić. 

Komentirao je i novu funkciju savjetnika u u Uredu uprave. 

"Počet ćemo sad od ponedjeljka, tako da ćemo vidjeti. U dogovoru ćemo vidjeti što će biti moj zadatak", kazao je Barbarić.

Podsjetimo, na optuženičkoj klupi u ovom postupku sjede Mato Mišković kao tadašnji direktor HE Dubrovnik, Željko Starman i Nikola Rukavina kao čelni ljudi sestrinske tvrtke HEP Proizvodnje, te Ivica Nuić i Miljenko Vučić kao nadzornici radova na rekonstrukciji HE Plat, te HEP Proizvodnja kao pravna osoba. 

Popularni Članci