'

FOTO 'Cilj nam je unaprijediti kvalitetne domaće proizvode'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Iako su i dan prije samog otvaranja na Mediteranskom sajmu započela predavanja, u petak je ispred hotela Tirena održano svečano otvorenje kojemu je prisustvovao veliki broj kako gradskih tako i državnih čelnika, no i posjetitelja koji su radoznale šetali po štandovima razgledavajući doista bogatu ponudu domaćih proizvoda.

„Dubrovnik je veoma bitna destinacija kad se radi o domaćoj proizvodnji“, rekao je gradonačelnik Vlahušić tijekom svog obraćanja prisutnima te pozvao na jedinstvo proizvođača i trgovaca s ciljem plasiranja domaćih prozvoda.

Osim gradonačelnika, prisutne su pozdravili i tajnica Hrvatske gospodarske komore Martina Velnić Župić, dožupan Šibensko-kninski Zorana Smolića te župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić. Redom zaželivši uspješno predstavljanje na Sajmu, ali i u budućnosti, govornici su odali poštovanje proizvođačima i poželjeli dugo očuvanje održavanja Mediteranskog sajma.

Otvaranje je na Trgu Marina Držića vodila Nila Miličić Vukosavić dok su za kulturno umjetnički program bili zaduženi Slavonski romantičari i Cane te Dalmatinske klape.

Obilje kako domaće hrane tako i tekstila i obuće privuklo je veliku pažnju posjetitelja, time više što su trgovci srdačnim pozdravom i nenametljivim stavom zaželjeli dobrodošlicu svakom prolazniku.

Ovogodišnji jubilarni Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva održavat će se od  21.-24. ožujka 2013. godine i to u hotelu Tirena Dubrovnik - Babin kuk. Radi se o buđenju i podizanju razine ekološke svijesti,  te isticanju, razvoju i promociji zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva  kroz kvalitetu, plasman i marketing.

Deseti po redu Mediteranski sajam okuplja proizvođače, trgovce, predstavnike turističko-ugostiteljske privrede, te ostale zainteresirane gospodarske subjekte kao i građane. Pristup posjetiteljima je besplatan i to od četvrtka do nedjelje od 10 do 19 sati.

Program sajma pogledajte ovdje

Popularni Članci