'

Facebook aplikacija kataloga privatnog smještaja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Tradicionalni skup privatnih iznajmljivača Dubrovnika održan je u utorak u tvrđavi revelin. Direktorica turističke Zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i pročelnik UO za poduzetništvo i turizam Milan Perić govorili su o važnostima privatnog smještaja za dubrovački turizam i ekonomiju u cjelini.

Gradonačelnik Vlahušić zahvalio je privatnim iznajmljivačima na radu i angažmanu kojim su u posljednjih nekoliko godina podigli kvalitetu svoje usluge. Istaknuo je da je valorizacija imovine kroz iznajmljivanje jedan od najefikasnijih načina za zadržavanje vlasništva. Srećom, ljudi su shvatili da se više isplati iznajmljivati nego prodavati imovinu i takav stav je garancija da će ubuduće dubrovačke obitelji moći živjeti kao poduzetnici, a ne najamna snaga, naglasio je Vlahušić.

Voditelj ureda privatnog smještaja Turističke zajednice Grada Dubrovnika Siniša Žakula prisjetio se prvog organiziranog skupa iznajmljivača u Hotelu Petka 2010. godine izvijestivši o aktivnostima koje je otada poduzela Turistička zajednica. U međuvremenu, broj kreveta, dolazaka i noćenja u ovom segmentu znatno je porastao, a podignuta je i kvaliteta usluge, obzirom na tečaj za privatne iznajmljivače koji organizira TZ Grada i Grad Dubrovnik.

Predstavio je i novi projekt Turističke zajednice – „Dubrovnik apartments & rooms“, Facebook aplikaciju kataloga privatnog smještaja kroz koju će se besplatno predstaviti svi zainteresirani dubrovački iznajmljivači, a činit će interaktivnu mrežu iskustava i informacija o sobama i apartmanima na području Dubrovnika.

Popularni Članci