Evo što su gradonačelnički kandidati rekli o rezultatima izlaznih anketa Dubrovačkog dnevnika

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Portal Dubrovački dnevnik donio je ekskluzivne rezultate izlaznih anketa sa 13 biračkih mjesta u Gradu Dubrovniku, prema kojima bi u drugi krug trebali ući HNS-ov Andro Vlahušić sa 44 i HDZ-ov Mato Franković sa 25 posto osvojenih glasova ispitanika.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Željko Raguž liste HNS-SDP-HSU za Dubrovački dnevnik je izjavio kako su očekivali dobre rezultate, no kako će ipak pričekati službene rezultate. Podsjetimo, prema izlaznim anketama, osim što je Vlahušić osvojio najbolje rezultate, lista bi trebala dobiti najveći broj vijećničkih mjesta, i to njih 11.

'Očekivali smo dobre rezultate, a upravo mi smo najmanje pričali o anketama. Neki su rekli kako će dobiti već u prvom krugu, a neki kako će sami uspjeti sastaviti Gradsko vijeće. Govorili su kako građani žele promjene, no vidimo što građani misle i žele. Majke vrtićke djece, umirovljenici, studenti smatraju kako radimo dobar posao. Točnim se pokazalo ono što je govorio donedavni gradonačelnik, a to je da su izbori bili nepotrebni,' izjavio je Raguž. 

Drugoplasirani Franković nije htio komentirati ankete, ali je kazao kako očekuje pobjedu. Naime, prema rezultatima izlaznih anketa, lista HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS bi trebala dobiti šest vijećničkih mjesta, a koja je osvojila 22 posto glasova.

Maro Kristić se našao na trećem mjestu s osvojenih 17 posto glasova, a njegova Kandidacijska lista grupe birača bi prema izlaznim anketama trebala dobiti pet vijećničkih mjesta.

'Osobno ne vjerujem puno u ankete tako da ćemo pričekati prebrojavanje glasova stoga ankete ne bih komentirao. Ipak, očekujem da ću se naći u drugom krugu,' izjavio je Kristić koji je dodao kako je izborni dan za njega bio kao i svaki drugi te kako mirno čeka rezultate u svom stožeru. Konačeni rezultati će biti, kako kaže, volja građana.

Prema rezultatima izlaznih anketa, DDS-ov Pero Vićan je dobio 12 posto, te se našao na četvrtom mjestu, a DDS-ovci bi prema njoj trebali dobiti tri vijećnička mjesta.

'Očekujemo da ćemo imati i bolji rezultat jer ankete nisu obuhvatile ruralna mjesta, Gornja sela, otoke. Međutim, zadovoljni smo rezultatima ankete,' izjavio je kandidat za zamjenika gradonačelnika ispred DDS-a Lukša Matušić.

Hrvoje Kukuljica, kandidat Živog zida, našao se na samom začelju prema rezultatima ankete te je za Dubrovački dnevnik kazao kako ne očekuje prolazak u drugi krug. Ipak, obzirom kako je njegova lista prema rezultatima izlaznih anketa dobila četiri posto, nada se kako će 'Živi zid' dobiti pet posto prema službenim rezultatima i time osigurati jedno vijećničko mjesto u Gradskom vijeću.

'Narodu očito treba skroz voda doći do grla da bi nešto odlučili mijenjati,' prokomentirao je Kukuljica za Dubrovački dnevnik.

Rezultate izlaznih anketa Dubrovačkog dnevnika pogledajte OVDJE.

Popularni Članci