PRVO GRAD, POTOM I MOKOŠICA Evo gdje će vam sve biti dostupan besplatni internet

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
'Građani Grada Dubrovnika će se 365 dana u godini, tijekom 24 sata, moći spajati na besplatni internet 'Stabilnet', i to na područjima Osnovna škola Ivana Gundulića, igralište Montovjerna, igralište Kantafig, Kantafig – ispred zgrade Crvenog križa, Park Luja Šoletića, Park Batala, Lazareti, Hotel Adriatic, Pile, tvrđava Imperial, Ulica Flore Jakšić,' najavio je danas gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare održanoj u Maloj vijećnici te tako predstavio projekt 'Dubrovnik Wi-Fi zona'.

Kako je najavio, radi se o prvoj fazi projekta, dok će u drugu fazu biti uključena dodatna područja, u koja će spadati i Mokošica.

Svi zainteresirani građani trebat će se javiti na prvi kat bivše zgrade SDK-a kako bi ostavili svoje podatke i MAC broj jednog ili dva uređaja budući kako će besplatni internet na spomenutim područjima biti dostupan samo onima koji se prijave.

- 'Građani koji se jave dobit će korisničko ime i lozinku te će biti zabilježena njihova registracija kako bi mogli koristiti besplatni internet,' kazao je savjetnik za informatiku u Gradu Dubrovniku Baldo Franić.

Spajanje na internet bit će omogućeno u krugu od 100 do 200 metara udaljenosti od 14 navedenih lokacija. Uređaji za internet su postavljeni na stupove javne rasvjete.

- 'Procedura je poprilično jednostavna. Nakon upisivanja adrese, generira se korisnički račun nakon čega se može koristiti mreža. Cijeli proces traje tek dvije minute,' pojasnio je savjetnik u Uredu gradonačelnika Mario Tevšić.

Povezivanje će biti moguće za sve uređaje; od prijenosnih računala, preko tableta do svih vrsta mobilnih telefona.

Gradonačelnik je najavio i to kako će Grad subvencionirati kupnju tableta socijalno ugroženim skupinama kao i informativne pultove na kojima će svi zainteresirani građani moći saznati nešto više o navedenom projektu te iskoristiti pogodnosti koje su im pružene. 

Popularni Članci