EKSKLUZIVNO! Dubrovnik dobiva najmoderniji hotel s vrhunskim sadržajima, pogledajte kako će izgledati! (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Rušenje bivšeg hotela Jadran u derutnom stanju, koji je godinama, u centru Lapada, zjapio prazan i još više propadao, konačno je krenulo u travnju ove godine, a na njegovom mjestu izrast će nova ljepotica – hotel Palma.

Kako Dubrovački dnevnik ekskluzivno doznaje od izvora bliskog investitoru, bit će to moderan, luksuzni hotel površine od 7 tisuća metara kvadratnih, s pet zvjezdica i vrhunskim sadržajem kakav je Lapadu, ali i samom Dubrovniku itekako potreban te bi trebao raditi tijekom cijele godine. Investitor i vlasnik je Ivica Trošelj koji dugo živi u Njemačkoj te bi, kako se šuška, na budući hotel trebao primijeniti standarde koji su svojevrstan trend u najrazvijenijim europskim državama.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, Hotel Palma imat će ukupno 127 soba, od čega 35 jednokrevetnih, što će ga ujedno činiti hotelom s najviše jednokrevetnih soba u Dubrovniku. Sve sobe bi trebale biti okrenute prema moru što će ih činiti još atraktivnijima za posjetitelje. Hotel će imati i šest luksuznih apartmana za goste s najistančanijim ukusom i najvećim zahtjevima.

Luksuzni objekt trebao bi imati ukupno šest katova, a na krovnoj etaži, prema planu, bi se trebao nalaziti bazen i dnevni bar. Tim arhitekata navodno ima zadatak napraviti hotel kakav Dubrovnik još nije vidio, u kojem bi katovi trebali biti raspoređeni u različitim bojama, a pri gradnji će se koristiti najnoviji materijali što će poskupiti gradnju, ali će sam objekt u konačnici napraviti kvalitetnijim, sigurnijim i atraktivnijim. Intencija je da prostorije budu prozračne, uz puno stakla i sunca te što veću otvorenost prema moru.

Atraktivan izgled samog objekta popratit će i raznolik sadržaj. Hotel bi, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, trebao imati dva bazena, od čega jedan na krovnom, a drugi na donjem dijelu, spa centar, veliki restoran, frizerski salon, salon za masažu. Ideja je da Palma bude 'zeleni hotel' bez standardnih klima uređaja te bi se trebao hladiti i grijati najmodernijom tehnologijom; promjenom toplog i hladnog zraka, a jedna od prednosti takvog principa je minimalna potrošnja struje. Hotel bi trebao imati fotoćelije koje proizvode struju, a grijanje i hlađenje neće biti raspoređeno po katovima, kako je to slučaj u većini drugih hotela, nego po trećinama.

Na samom projektu radi mladi tim dubrovačkih arhitekata, a kako tvrdi izvor blizak investitoru glavni cilj jest taj da to bude hotel s 'vrhunskom uslugom, vrhunskim menadžmentom i vrhunskim radnicima'. Stoga će svoju radnu snagu bazirati ponajprije na Dubrovčanima, na svim razinama,a sam projekt i otvaranje hotela značit će i nova radna mjesta.

Unutar objekta bi se trebala nalaziti i kapelica koju će koristiti gosti hotela, o čemu su upoznali Dubrovačku biskupiju.

Troškovi projekta kreću se između 17 i 20 milijuna eura, a novac je osiguran od strane investitora, iz bespovratnih sredstava i HBOR-a. Hotel bi trebao biti svečano otvoren tijekom sljedeće zime, a kako će izgledati, pogledajte na fotografijama.

Popularni Članci