test

Dvodnevni tečaj o palijativi u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Dubrovniku je u petak počeo dvodnevni tečaj „Sagledavanje potreba i planiranje palijativne skrbi“.

Ovaj tečaj organizirali su Hrvatsko društvo medicinskih sestara u palijativnoj skrbi i dubrovački Dom zdravlja te Opća bolnica Dubrovnik podržavajući humanu ideju daljnjeg razvoja palijativne skrbi u Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju.

Izaslanica ministra zdravstva Republike Hrvatske Vilima Beroša dr. Sanja Predavec govorila je o organizaciji palijativne skrbi u županiji te istaknula izazove s kojima se susreću u organizaciji palijativne skrbi posebno naglašavajući primjer dobre prakse s dubrovačkog područja. 

Renata Bermanec, koordinatorica palijativne skrbi Doma zdravlja Čakovec govorila je o potrebama palijativnog bolesnika i obitelji, a o planiranju palijativne skrbi Nataša Dumbović, koordinatorica Palijativne skrbi Doma zdravlja u Varaždinu. 

Don Jerko Ban osvrnuo se na duhovne potrebe palijativnih bolesnika, Kate Šutalo, glavna sestra Palijativnog odjela Opće bolnice Dubrovnik govorila je o prijemu na odjel palijativne skrbi i planirani otpust, dok je koordinatorica za palijativni mobilni tim Doma zdravlja Dubrovnik Maja Bender govorila o prepoznavanju potreba za palijativnom skrbi i njihovom uključivanju u skrb.

Otvaranju tečaja nazočili su zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu dr. Dražen Jurković, voditelj Palijativnog odjela prim. dr. Srećko Ljubičić u ime Opće bolnice Dubrovnik, ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan, u ime predsjednika Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara Marija Gazića Snježana Busančić te predsjednica Hrvatskog društva medicinskih sestara palijativne skrbi Renata Bermanec.

Dvodnevni tečaj „Sagledavanje potreba i planiranje palijativne skrbi“ bit će nastavljen u subotu radnim posjetima i stručnim sastancima u Centru za koordinaciju palijativne skrbi Doma zdravlja Dubrovnik i na Odjelu palijative Opće bolnice Dubrovnik. 

Popularni Članci