DVA METRA, HOSTIJA IZ KLUPE, MASKA ZA ISPOVIJED... Don Marin Lučić objavio kako će izgledati mise u Katedrali

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Od sutra se ponovno smiju održavati mise u crkvama, ali uz posebne mjere zbog epidemije koronavirusa. Katedralni župnik don Marin Lučić na društvenim mrežama je objavio kako će izgledati mise u Katedrali. 

"Ulaz u Katedralu je na glavna istočna vrata, prema župnom ureda, a izlaz na sjeverna vrata, prema Kneževu dvoru. Na ulasku u crkvu redari će svakome poprskati ruke sredstvom za dezinfekciju i uputiti na slobodna mjesta. Preporuča se svima nošenje maski.

Potrebno je držati međusobnu udaljenost od dva metra. Klupe su u Katedrali tako raspoređene da su međusobno udaljenje dva metra. Ako dolazite sami na sv. misu onda zauzimate cijelu klupu, a ukoliko dolazite u skupini (kao obitelj) možete zajedno biti u jednoj klupi, tada nije potrebno održavati dva metra udaljenosti od članova svoje obitelji. Za vrijeme pričesti vjernici ostaju na svojim mjestima, a svećenici dolaze do njih. Pričest se dijeli na ruku.

Za vrijeme ispovijedi potrebno je nošenje zaštitne maske, a prije ulaska je potrebno dezinficirati ruke. Neka vjernici koji čekaju ispovijed drže potreban fizički razmak. Nedjeljom će sv. ispovijed biti u župnom uredu i sakristiji (redari će vas uputiti). Po potrebi će razglas biti i vanka," objavio je don Lučić. 

Popularni Članci