DUGO ČUVANA TAJNA Je li ovo najbolji recept za domaću pastu? (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Chef poznatog dubrovačkog restorana Sesame, Marina Žibert Ercegović, otkrila je recept i najbolji način ručne pripreme domaće tjestenine. 

Okupljeni domaći i strani gosti pažljivo su slušali i gledali prezentaciju a zatim i kušali delicije od paste. Žibert Ercegović je priznala kako dugo godina uopće nije sama mijesila tjesteninu već ju je na to „natjerao“ gost koji je baš pastom želio završiti večeru.

Izvadila je kuharicu i brzo pripremila pastu prema receptu koji se u njoj našao. Budući da je gost bio oduševljen, i brojni iza njega, od recepta nikad nije odustala. Kako kaže, doradila ga je savjetima kolega iz Kine koji su tradicionalno pozanti po spravljanju delikatne i ukusne tjestenine.

Recept za pripremu domaće paste donosimo Vam u cijelosti.

U oštro brašno se prvo dodaje malo maslinovog ulja i dobro promiješa, a zatim dva žumanjka na svakih 100 grama brašna. U dobro izmiješanu, i dalje rasipnu smjesu, dodaje se polako ledena voda. Tijesto se mijesi na drvenoj podlozi, dosta čvrstim pokretima. Ono mora biti čvrsto dok će mu maslinovo ulje dati baršunastu teksturu. Nije potrebno dugo mijesiti i može ga se odmah izvaljati u željeni oblik.

U slast!

Popularni Članci