DUBROVNIK ĆE USKORO IMATI NOVO VIJEĆE Potrebica bi ponovo trebao biti predsjednik, Vićan odbio mjesto potpredsjednika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Marko Potrebica mogao bi na konstituiraćoj sjednici Gradskog vijeća biti izabran za novog-starog predsjednika Gradskog vijeća.

Naime, kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, njega će predložiti HDZ s koalicijskim partnerima. Danas je pak održan sastanak svih izabranih stranaka i nezavisnih lista. Sastanku je nazočio gradonačelnik Mato Franković. Kako piše Grad Dubrovnik, on je naglasio kako od od vijećnika očekuje ozbiljnost, odgovornost i konstruktivnu raspravu.

Sami sastanak vodila pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović.

Ovom su prigodom vijećnici upoznati s načinom kandidiranja za Mandatni odbor i Odbor za imenovanja, načinom kandidiranja za predsjednika Gradskog vijeća, kao i drugim pravnim pitanjima vezanima uz konstituirajuću sjednicu.

Naravno, pitanje je tko će činiti većinu. U tom smislu treba reći kako je predsjednik DDS-a Pero Vićan danas odbio mjesto potpredsjednika Vijeća, kao i članstvo u Mandatnom odboru, ali nije napustio sastanak ranije, iako su pojedini mediji pisali da ga je napustio.

U svakom slučaju, potpredsjednici bi trebali biti iz Srđ je Grad i DUSTRA-e, a članovi Mandatnog odbora će biti iz HDZ-a, Srđ je Grada i SDP-a.

Očekuje se da će se Gradsko vijeće konstituirati, što je sad i stvar civilizacijskog pitanja jer se napokon turizam počeo oporavljati, a pandemija se čini prošlošću te je bitno što prije početi - raditi.

Podsjetimo, gradonačelnik Franković je u više navrata kazivao da neće postojati klasične koalicije.

Popularni Članci