Dubrovčanin Paulino Lonza na čelu poreznog USKOK-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook/24sata
Dok se špekulira o mogućem gašenju najvažnijeg ureda u zemlji 'poreznog Uskoka', 15 djelatnika toga sektora dobiva novog šefa Paulina Lonzu (39). 

Ovaj rođeni Dubrovčanin tresao je rodnim gradom 2013. kada je zbog fiskalizacije bilo zatvoreno na desetke objekata. U samo sedam mjeseci 23 lokala platilo je 400.000 kuna kazni, a vlasnici su mahom bili kažnjavani s 200.000 kuna. Iako nikada nije bio politički aktivan, Lonza je u poreznom Uskoku počeo raditi dok je još bio član HDZ-a, pišu 24 sata. 

Poznato je da kriterij za rad u ovom uredu nije bio politički predznak, nego prolazak na rigoroznom tesku tajnih službi u kontroli užih i širih članova obitelji. Doznajemo da je ove godine ipak napustio stranku no samo zato što nikada nije bio niti je imao namjeru biti politički aktivan, a za posao koji obavlja bolje je ne biti politički obilježen. Što se uvjerenja tiče, kažu nam njegovi prijatelji, oduvijek je bio 'domoljubno nastrojen'. Od ovog postao je voditelj elitne 'postrojbe' utjerivača poreza.

- S Paulinom smo uvijek znali na čemu smo. U poslu za njega nema prijatelja jer taj bi vlastitoj obitelji naplatio kaznu ako je u prekršaju, no upravo zato ga i cjenimo. On je uvijek spreman na dobro druženje, no znali smo da to ne znači da će ikome progledati kroz prste – rekao je jedan od njegovih dobrih prijatelja iz Dubrovnika. Cijeli tekst pročitajte OVDJE. 

Popularni Članci