'

Dubrovčanin koji je preživio pokušaj ubojstva treba pomoć, terapije su skupe, a njegovo zdravlje loše

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovčanin Petar Mihaljević preživio je pokušaj ubojstva. Posljedice koje je to ostavilo su strašne i zahtjevaju puno tretmana za koje Mihaljević novca nema. Možete mu pomoći uplatom na račun. 

Kvaliteta života našeg mladog sugrađanina Petra Mihaljevića uništena je nakon što je u kolovozu preživio pokušaj ubojstva. Tada ga je naime, mladić (22) bacio s mosta na Pilama, a sve zbog bezvezne prepirke koja se zbila kada mu Mihaljević koji je radio kao konobar nije imao led za dati uz piće. 

Iako je preživio monstruozan čin bacanja s mosta visokog četiri i pol metra, naš sugrađanin je pretrpio po život opasne ozlijede mozga, prsnog koša, kralježnice i drugih organa, zbog kojih je bio i u komi. Posljedice koje je to na njemu ostavilo nisu samo fizičke, već i psihičke.

Osim užasnih glavobolja i vrtoglavica koje se javljaju svakodnevno, naš sugrađanin nerijetko gubi svijest, zbog bolova u kralježnici je slabo pokretan i potrebna mu je pomoć oko svakodnevnih radnji jednostavnih poput oblačenja. Psihičke posljedice nekada su još i teže od onih fizičkih koje su već i same po sebi dovoljne za narušavanje kvalitete života. Mjesto incidenta, odnosno most na Pilama mu izaziva anksioznost zbog čega mu se ne može niti približiti, javljaju mu se halucinacije, a prate ga i noćne more o napadaču. 

Možda i najteže od svega, pala mu je presuda napadaču koji je dobio tek jednu i pol godinu zatvora za pokušaj ubojstva. Točnije, za pokušaj ubojstva najmanja zakonom zapriječena kazna zatvora jest dvije godine, a napadač je dobio tri godine koje su onda preinačene u godinu i pol izdržavanja zatvorske kazne uz dodatak četiri godine uvjetne. Ovakva odluka naišla je i na negodovanje dubrovačke javnosti koja je ostala zgrožena ovog ljeta monstruoznim činom, a u konačnici i iznimno 'blagom' presudom. Zbog toga su se brojni Dubrovčani odlučili na pomoć našem sugrađaninu Petru kako bi mu olakšali financijski teret koje njegovo zdravstveno stanje sada iziskuje s obzirom na to da ga čekaju brojne terapije. Iako je 'stalni gost' fizikalne terapije, za čim bolji oporavak trebat će i terapije u privatnim klinikama. 

Ako želite pomoći to možete napraviti uplatom na račun HR6224070003203784098 OTP BANKA, a koji glasi na ime Petar Mihaljević. 

Popularni Članci