Dubrovčani su ponovno pokazali veliko srce, akciji se odazvali i turisti

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Petar Ipšić, Facebook
U Dubrovniku je jutros započelo prikupljanje pomoći za obitelji pogođene poplavama. Inicijativa koja je pokrenuta na društvenoj mreži u nedjelju navečer u samo 24 sata se materijalizirala. Facebook grupa Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama broji preko 4.00 ljudi. 

Veliki broj Dubrovčana od ranih jutarnjih sati humanitarnu pomoć donosi u sabirni centar u Sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Info štandovi postavljeni su na nekoliko lokacija po Gradu na kojima vrijedni volonteri građanima pružaju informacije, ali i prikupljaju te razvrstavaju pakete koji će se kasnije prebaciti u Gospino polje.

Iz predostrožnosti od profiterstva koje Hrvatska poznaje na sve pakete upisuje se slovo 'H', i to preko bar koda kako bi se spriječila daljnja rasprodaja.

Proveli smo dio jutra s ekipom na info pultu ispred DOC-a i uvjerili se da Dubrovčani imaju veliko srce. Svatko daje koliko može i ima – od dva paketa tjestenine i konzerve sardina, preko odjeće, higijenskih potrepština, hrane za bebe, pelena....

Svjedočili smo u nekoliko slučajeva da su se i turisti priključili akciji.

Moguće je ostaviti i novčane priloge.

Ukoliko jutros niste stigli odazvati se akciji, to možete napraviti još danas do 20 sati, te u srijedu od 8 do 20 sati u Gospinom polju.

Akcija koju je pokrenula Facebook grupa, uz suradnju s Caritasom, nastavit će se do petka na info pultovima. Pakete možete dostaviti i u gradske prostorije Crvenog križa.

Info punktovi nalaze se ispred Sponze, na Pilama, kod DOC -a, ispred Konzuma u Luci Gruž i u Mokošici kod OTP banke. Mail za kontakt i informacije : dbkzapomoc@gmail.com

Popularni Članci