'Dubrovčani imaju pravo pobijediti zračnu izoliranost'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima održao je u utorak, 19. veljače konferenciju za medije na kojoj je govorio o prvim rezultatima projekta „Zračni most“.

Ovom prilikom Andro Vlahušić najavio je puštanje naloga za plaćanje svim onim građanima koji su podnijeli valjanu prijavu uz svu potrebnu dokumentaciju. Svoj novac građani će moći preuzeti već sutra i to u sedam, osam banaka koje su potpisale ugovore s Gradom.

Gradonačelnik Vlahušić posebno se zahvalio ministru Slavku Liniću i Vladi koji su omogućili ovaj projekt, ali i svima onima koji su omogućili da ovaj projekt krene i zaživi. Posebnu zahvalu uputio je i Croatia Airlinesu pritom ističući kako će spomenuti prijevoznik uskoro morati poboljšati red letenja kako bi se Dubrovčanima omogućilo nesmetano putovanje prema Zagrebu, a sve u svrhu probijanja prometne izoliranosti krajnjeg juga.

„Dubrovčani imaju pravo pobijediti zračnu izoliranost“, rekao je Vlahušić, ističući kako je ovo samostalni projekt Grada Dubrovnika koji će, nada se gradonačelnik, zaživjeti. 

Milan Perić istaknuo je da treći dan od kada se krenulo sa projektom „sve ide svojim tijekom. Stranke se primaju svakodnevno, svakim radnim danom od 9 do 12 sati“. Prema riječima Perića, isplate subvencija trebale bi biti dva puta mjesečno i to 15. u mjesecu i zadnji dan u mjesecu.

Što se tiče tehničke podrške ovog projekta i registracije korisnika za subvencije projekta „Zračni most“, govorio je Baldo Franić koji ističe da se sve prijave vode preko interneta gdje se osobe mogu same registrirati, ali još uvijek će morati donositi boarding kartu na uvid jer ona služi kao dokaz da su stvarno letjeli. Međutim, Franić i gradonačelnik Vlahušić ističu da bi se i to uskoro moglo promijeniti i to ukoliko uspiju dogovoriti sa prijevoznikom Croatia Airlines uvid u registar putnika. Time više ne bi bilo potrebe da se uopće dolazi u urede već bi se sve rješavalo elektronskim putem.

Popularni Članci