Dubrovčani će uskoro zarađivati i na zraku, a evo i kako!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Nacionalni mediji su se, uz priču o izgradnji pročistača za vodu na Ombli, u posljednje vrijeme naveliko raspisali i o tome kako će Dubrovčani uskoro prodavati zrak. O čemu se zapravo radi?

'Na izvoru Omble, gdje posjedujemo 300 kvadrata objekta, odlučili smo da bude muzej vode. Prodavat ćemo prazne sterilizirane boce, a garantirat ćemo da je voda na svakom mjestu visoko kvalitetna. Prodavat ćemo bocu kao suvenir, malu bocu, radnog naziva Onofrio i Ombla. Posebno dizajnirane, zamotane u foliju koja je sterilizirana,' projekt je kojeg je donedavni gradonačelnik Andro Vlahušić najavio u intervjuu za Dubrovački dnevnik prije nekoliko mjeseci.

'Kupili ste dvije boce i kupili ste unutra knjigu, kao što to dolazi uz Dubrovnik card. To je suvenir i priča o vodi. I kada bude gotov pročistač, moći će se natočiti voda na izvoru. Nismo konkurencija punionicama vode, samo prodajemo priču o vodi,' dodao je Vlahušić.

Podsjetimo, Vodovod je najavio kako bi sljedeće godine, do Feste sv. Vlaha, Dubrovnik trebao dobiti pročistač za vodu. Rok izgradnje je odgođen zbog rušenja Proračuna za 2015. godinu.

Popularni Članci