Studentski dom postaje bolnica za lakše oboljele, dubrovački volonteri očistili ga u rekordnom roku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: M.P.
Volonteri su ovih dana studentski dom užurbano pripremali za namjenu osposobljavanja izdvojenog stacionara OB Dubrovnik.

Prema sadašnjim najavama objekt bi za ovu namjenu trebao biti spreman do nedjelje, a služit će za potrebe samoizolacije kao i za pacijente čija klinička slika ne zahtijeva stalnu medicinsku skrb. 

Vodovod Dubrovnik postavio je 115 metara vodoopskrbnog cjevovoda do zgrade budućeg studentskog doma u Ulici Marka Marojice. U suradnji s drugim izvođačima radova, cjelokupna akcija odrađena je u svega četiri dana, od čega su djelatnici Vodovoda svoj dio posla odradili u dva dana. Tako je u 48 sati iskopana, trasirana i asfaltirana pristupna cesta ulaza studentskog doma, a za samo četiri dana dom je spojen na kanalizaciju. 

Brzom reakcijom firmi za čišćenje s područja Dubrovnika i sugrađana volontera, unutarnji prostori očišćeni i pripremljeni za prihvat korisnika.

Ovaj prostor bit će na raspolaganju za smještaj bolesnika s blagim simptomima i onih koji moraju biti u samoizolaciji, a nemaju gdje.

Ravnatelj Studentskog centra Dubrovnik Marko Potrebica objavio je kako su u prizemlju očišćenje sve sobe i stakla, a putem Facebooka posebno se zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji čišćenja. 

Popularni Članci