FRANKOVIĆ URUČUJE UGOVORE Trojica branitelja dobili stanove od Grada, otkupit će ih po posebnim uvjetima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sutra će uručiti ugovore o kupoprodaji stanova u vlasništvu Grada trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata.

Braniteljima Peru Ćoriću, Peru Sutiću i Božu Pavloviću gradonačelnik Franković ugovore će uručiti sutra u Uredu gradonačelnika.

Branitelji će stanove otkupiti od Grada Dubrovnika po posebnim uvjetima, propisanim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN 121/2017) i Uredbom o stambenom zbrinjavanju članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata (NN 57/18).

Temeljem navedenih zakona i uredbi, a nastavno na zahtjev branitelja, Ministarstvo hrvatskih branitelja provelo je postupak stambenog zbrinjavanja te dostavilo izračun kupoprodajne cijene stanova. Grad Dubrovnik time nastavlja stambeno zbrinjavanje hrvatskih branitelja, u suradnji s nadležnim ministarstvom, što je jedan od prioriteta ove gradske uprave.

Popularni Članci