GLAZBENA ČAROLIJA Održan Dubrovački božićni koncert, glazbenici priredili bogat program (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija:
U organizaciji Grada Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara, Dubrovački simfonijski orkestar s gostima je večeras izveo Dubrovački božićni koncert u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Maestro Marc Tardue je ravnao i ovogodišnjim Dubrovačkim božićnim koncertom je donio najljepši izbor prigodne božićne i popularne glazbe, opernih arija, ali i klapsku pjesmu.

Dubrovčani su se već prošle godine upoznali s Marcom Tardueom, američkim dirigentom talijansko-francuskih korijena koji je od listopada glavni dirigent u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, a tijekom karijere dodijeljene su mu brojne nagrade kao što su ‘Swiss Prize’ u Genevi, ‘Medalha de Mérito Cultural’ portugalskog ministarstva kulture te titula ‘Chevalier des Arts et Lettres’ francuske vlade za izvanredna umjetnička postignuća. 

Dubrovačkom simfonijskom orkestru u najljepšoj božićnoj glazbenoj priči pridružili su se i tenor Domagoj Dorotić, sopranistica Martina Zadro i mlada sopranistica Sara Žuvela. Također, nastupila je i dubrovačka jazz pjevačica Maja Grgić, Vedran Ljubenko i Doris Kosović te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo.

Neka od djela koja je dubrovačka publika imala prilike čuti su su Ave Maria, White Christmas, Santa Baby, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke, Bijeli Božić te brojne tradicionalne božićne pjesme.

Tko je sve bio pogledajte u fotogaleriji.

Popularni Članci