Dubrovački biskup Mate Uzinić susreo se s novinarima povodom blagdana sv. Franje Saleškog

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika novinara, u srijedu 21. prosinca, te ujedno na svoju četvrtu godišnjicu imenovanja biskupom, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić se susreo s dubrovačkim novinarima.

Svima je izrazio dobrodošlicu na ovaj godišnji susret te im zahvalio za sve što su činili u prošloj godini, a osobito u vrijeme Susreta hrvatske katoličke mladeži koji je bio posebno značajan za Dubrovačku biskupiju. Biskup je naglasio da upravo zahvaljujući novinarima, poruke dolaze do svih vjernika i ostalih građana. Spomenuo je i papinu poruku za Svjetski dan sredstava društvenog priopćavanja u kontekstu tematike komuniciranja obitelji kao privilegiranog ozračja susreta u besplatnosti ljubavi. Izrazio je nadu kako će i mediji doprinijeti da „naša komunikacija bude izgrađujuća za sve“. Na kraju je najavio da će u ožujku ove godine, na internetskim stranicama Dubrovačke biskupije, biti objavljeno financijsko izvješće poslovanja biskupije za prethodnu godinu, kako je i najavljeno prošle godine. 

Ovom prigodom novinarima su također dodijeljene zahvlanice za doprinosu uspjehu održavanja Susreta Hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku. 

 

Popularni Članci