TAKO TO RADI HRVATSKA POŠTA Dubrovačke plaže dobar dio ljeta bez bova, a razlog je nevjerojatan

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović, Ellie Leoni
Dubrovačke plaže dobar dio ljeta bile su bez bova, barem one u čijoj je nadležnosti postavljanje istih od strane Grada. Navedeno je rezultiralo time da su se na plažama poput onih na Elafitima barke približile plićaku zbog čega je ometano kupanje kupačima, prema riječima čitatelja, a na užem gradskom dijelu se zbog prolaska plovila vrlo blizu obali posjetitelji plaže nisu osjećali nimalo sigurno. 

Dubrovački dnevnik uputio je upit Gradu Dubrovniku kako bi se otkrio razlog problema te je odgovoreno kako je do navedenog došlo jer im je stigla jedna ponuda, a poslano ih je više. Naime, postupak javne nabave pokrenut je krajem svibnja, odlukom tadašnje povjerenice Nade Medović, no Hrvatska pošta nije dostavila sve ponude navrijeme.

 

„Za postavljanje, uklanjanje, održavanje i skladištenje psiholoških brana na plažama na području Grada Dubrovnika, postupak javne nabave je pokrenut zaključkom Povjerenice vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik. Temeljem Pravilnika o nabavi roba i usluga upućen je poziv za prikupljanje ponuda na četiri adrese možebitnih izvršitelja usluge dana 24. svibnja 2017. godine. Rok za dostavu ponuda istekao je 7. lipnja 2017. godine. Na upućeni poziv četiri ponuditelja, pravovremeno je pristigla jedino ponuda Ronilačkog kluba Dubrovnik. No, na intervenciju društva DIV-ING d.o.o. iz Dubrovnika, zbog prigovora o načinu i postupku dostave pošiljke Hrvatske pošte, Hrvatskoj pošti upućen je dopis radi očitovanja o načinu i izvršenoj dostavi pošiljke društvu DIV-ING d.o.o..Po dobivenom očitovanju nastavljen je postupak javne nabave, te izabran ponuditelj zaključkom Gradonačelnika od 4. srpnja 2017. godine. Odmah po zaključenju ugovora po hitnom postupku pristupilo se postavljanja zaštitne mreže na svim javnim gradskim kupalištima, a sukladno Planu ograđene sljedeće plaže: Porporela, Šulić, Danče, Solitudo, Solitudo – Mandrač, Zaton, Brsečine, Koločep Gornje Čelo, Lopud, Šipan, Rijeka dubrovačka, Plaža za pse (Solitudo) i Lozica,“ odgovorili su iz Grada Dubrovnika. 

Prigovor o načinu i postupku dostave pošiljke odnosio se na činjenicu kako na adresu društva DIV-ING pošta nije dostavljena navrijeme, no s obzirom na to kako je problem riješen, društvo se nije žalilo. 

Ekipa Dubrovačkog dnevnika svjedočila je kako ni 14. srpnja, u srcu sezone još nisu bile postavljene bove na svim dubrovačkim plažama, a jedna od njih je i Mandrač. Dokaz su fotografije fotoreportera Dubrovačkog dnevnika koje su nastale na taj datum, a na kojima se vidi plaža bez zaštitnih bova i hrpa plivača čija je sigurnost bila ugrožena. Dva dana nakon toga, fotoreporterka Dubrovačkog dnevnika fotografirala je plažu na Lopudu gdje još uvijek nisu bile postavljene bove, što se također vidi na fotografijama. 

Popularni Članci