'

Dubravka Šuica će ići u Europski parlament ako u anketama ne dobije podršku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Šoletić/FB
Iako su do sada sve velike stranke u Dubrovniku već donijele odluku o tome tko će ih u svibnju predstavljati na listi za gradonačelnika, Gradski odbor HDZ-a još nije donio odluku o kandidatu.

Moja je prva želja ući u Europski parlament. To je istina. Ali, ako ankete pokažu da samo ja od svih HDZ-ovih ljudi u Gradu sigurno dobivam protukandidate spremna sam odreći se željene karijere europarlamentarke prvenstveno zbog Dubrovnika, a onda i zbog HDZ-a - rekla je jučer Dubravka Šuica za Jutarnji list.

Lepeza kandidata Glavić, Andrić, Putica...

Također dio članstva smatra da uz Šuicu ima još kandidata koji bi mogli parirati sadašnjem gradonačelniku Vlahušiću te kandidatu SDP-a Niku Šalji. Te osobe vide u Jošku Glaviću ili Teu Andriću, dok se u kuloarima sve češće spominje i ravnateljica gimnazije Sanja Putica.


Kako neslužbeno doznajemo do kraja mjeseca će biti i provedena anketa koja bi mogla iznjedriti najboljeg kandidata.


- Nitko još nije odabran za Dubrovnik. Napravit će se ankete i na temelju toga odlučit ćemo se za kandidata. Ali ako nitko ne bude imao rezultat kao Dubravka Šuica, ona će se morati kandidrati - najavio je jučer u Saboru zastupnik HDZ-a Ante Babić.

Bandića u Zagrebu

Da je Dubrovnik jedan od svjetlijih primjera HDZ-a leži u činjenici da Dubrovnik ima više kandidata koji imaju šanse krenuti u osvajanje mandata gradonačelnika. Navodno se već duže vremena pregovara sa Milanom Bandićem, a te pregovore vode predsjednik Tomislav Karamarko, te tajnik stranke Milijan Brkić. Pregovori su došli do završetka, a samo se traži model odnosno samo je ostalo za dogovoriti da li će se odmah podržati Bandića ili će to biti u drugom krugu.

DD

Popularni Članci