DOZNAJEMO Libertas Dubrovnik ponudit će radnicima odlazak u prijevremenu mirovinu

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik u Javnom gradskom prijevozniku Libertas ozbiljno se razmišlja  o tome da se onim radnicima kojima je to moguće ponudi odlazak u prijevremenu mirovinu kako bi se uštedio novac.

Prema takvim informacijama radi se o 30 do 40 radnika koji su blizu mirovine, a koji su još zaposlenici Libertasa.

"U postupku planiranja budućih gospodarskih aktivnosti, uzimajući u obzir trenutne gospodarske pokazatelje, a s ciljem očuvanja stabilnosti društva i radnih mjesta u cjelini, kao jedan od načina realizacije navedenih prioriteta, uzima se u obzir i ispunjenje uvjeta za odlazak u mirovinu radnika društva Libertas Dubrovnik d.o.o." - riječi su kojima su u Libertasu potvrdili informacije s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik.

Na pitanje koliko novca se tako planira uštedjeti, odgovorili su kako će se više znati nakon provođenja financijske analize. 

"Visina otpremnine utvrđuje se u svakom konkretnom slučaju na temelju važećih propisa. U ovom trenutku nije moguće dati konkretan podatak o ukupnom iznosu mogućih otpremnina" – navode u odgovoru iz Libertasa.

Pitali smo ih i kako misle osigurati sredstva za takvo što.

"Nakon izrade potrebnih analiza i donošenja odluka o mjerama koje će se poduzimati u svrhu očuvanja stabilnosti društva i radnih mjesta društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. će u skladu s pozitivnim zakonskim propisima osigurati sredstva neophodna za realizaciju istih" - napisali su iz Libertasa.

Treba uzeti u obzir da tu riječ Libertasa nije posljednja te će se o takvoj ponudi očitovati i sami radnici. Podsjetimo, početkom lipnja gradonačelnik Mato Franković rekao je kako  minus Libertasa iznosi devet milijuna kuna, dodajući kako je na poletku njegovog mandata iznosio 21,5 milijuna kuna po tekućim računima. 

Popularni Članci