REZULTATI U LAPADU HDZ osvojio najveći broj glasova, većina u mandatima lijevim listama

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Birališno mjesto za ponavljene kotarske izbore u Lapadu je zatvoreno, a kako doznaje Dubrovački dnevnik, lista HDZ-HSU čiji je nositelj Paulo Miloglav osvojila je najviše glasova.

Prema neslužbenim informacijama lista HDZ-HSU osvojila je 616 glasova, lista Dajmo ruke nositeljice Anamarije Miletić 580 glasova, dok je SDP imao 116 glasova. U mandatima to bi izgledalo ovako 5:5:1 (HDZ-Dajmo ruke-SDP).

No, iako je lista HDZ-HSU s nositeljem Paulom Miloglavom ostvarila najveći broj glasova na kotarskim izborima, kod izbora predsjednika Vijeća gradskog kotara Lapad situacija će biti nešto drugačija. Naime, za odabir predsjednika potrebno je šest 'ruku', a HDZ ih po ovim rezultatima ima pet. Drugih pet pripada listi platforme Dajmo ruke, dok jedan preostali pada SDP-u. Zanimljivo će biti gledati rasplet ovih izbora, obzirom da bi se HDZ mogao naći u nepovoljnoj poziciji pa unatoč pobjedi na izborima biti 'oporba' u kotaru Lapad jer im fali jedan glas za predsjednika. 

Viktorija Knežević je objavom na Facebooku dala naslutiti kako bi se upravo mogao dogoditi dogovor među 'lijevima', obzirom da je napisala: "Lapad je naš i SDP-ov! Omjer 6:5 za nas!". 

Građani su danas na izbore izašli u značajno većem broju od prošloga tjedna, pa se kroz dan čekalo u redu za glasanje, a prema posljednjim službenim podacima do 16:30 izlaznost je iznosila 16 posto. Kako neslužbeno doznajemo ukupno je na birališta do 19 sati glasati došlo 1332 Lapađana. Ukupno je 5652 osoba s pravom glasa što znači kako je u gradskom kotaru Lapad glasovalo 23,57 posto glasača. 

Podsjetimo, prošle nedjelje su poništeni izbori na biračkom mjestu u GK Lapad jednoglasnom odlukom. Glasovi su tada poništeni jer je došlo do odstupanja stvarnog stanja s prikupljenim glasovima na terenu. Tijesna borba se tada vodila u Lapadu gdje je lista DHZ-HSU osvojila tri glasa više od liste platforme Dajmo ruke. 

Popularni Članci