DOZNAJEMO Dubrovnik će plaćati Britancima Covid test ako ukinu dvotjednu karantenu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Grad Dubrovnik namjerava plaćati gostima iz Velike Britanije Covid test u slučaju da Velika Britanija ukine obveznu karantenu za goste koji se vraćaju s dubrovačkog područja, doznaje Dubrovački dnevnik. 

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, radi se o prijedlogu koji bi Grad u ponedjeljak trebao uputiti prema britanskoj vladi u cilju zadržavanja gostiju iz Velike Britanije kao tradicionalno najbrojnijih dubrovačkih gostiju. Svakako, intencija je i zadržati letove British Airwaysa na relaciji Velika Britanija-Hrvatska koji bi se lako mogli ukinuti u slučaju nedovoljnog interesa i neisplativosti.

Ovo je tek jedan od napora koji Grad Dubrovnik ulaže kako bi se zadržali britanski turisti u gradu te se poboljšale turističke brojke kako Dubrovnika, tako i Hrvatske, a sve to nakon što se Hrvatska našla na crvenoj listi Velike Britanije zbog porasta broja oboljelih te obvezne karantene za goste koji se u VB vraćaju iz Hrvatske. No, bez obzira na novonastalu situaciju, letovi British Airwaysa i dalje lete prema Dubrovniku te interes postoji, o čemu je obavijestio gradonačelnik Mato Franković, no pitanje je hoće li tako biti i u buduće.

"Posljednjih dana nema odmora. Interes britanskih medija je uistinu velik. Upravo sam dao intervju za Times Radio. Times Radio je britanska digitalna radio postaja u vlasništvu News UK-a. To je zajednička operacija Wireless Group-a, The Times-a i The Sunday Timesa. Ovaj put malo drugačije okruženje, ali poruke iste - Dobro došli u Dubrovnik, Grad koji od ožujka uspješno kontrolira korona virus. Nadamo se da će avio kompanije nastaviti letjeti za Dubrovnik budući da je danas pristiglo šest aviona s ukupno 352 gosta iz Velike Britanije, a tri leta danas još trebaju sletjeti u Zračnu luku Dubrovnik i zato vjerujem da će Britanci i dalje dolaziti u Dubrovnik unatoč karanteni," objavio je Franković na društvenim mrežama.

Inače, Dubrovnik se još uvijek nalazi među hrvatskim destinacijama u kojima je epidemiološka situacija vrlo povoljna s tek 17 aktivnih slučajeva, dok ih je u cijeloj Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupno 33.

ibm/nk

Popularni Članci