DONOSIMO POJAŠNJENJE Samo radnici iz BiH s hrvatskim državljanstvom ne moraju u samoizolaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Voditelj Službe za granicu PU splitsko-dalmatinske Mladen Bužančić govorio je o izuzecima koji dolaze iz BiH ili Srbije, a da ne moraju u samoizolaciju.

Očito, njegove riječi su zbunile neke građane, koji nas zovu i pitaju o čemu se tu radi, konkretno ih zanima je li to znači da njihovi radnici ne moraju u samoizolaciju.

Evo što je rekao Buzančić:

"Svi koji od 25. lipnja iz tih zemalja uđu u RH moraju biti svjesni da im slijedi samoizolacija. Postoje izuzeci koji se odnose na one koji zbog prirode posla i životnih okolnosti neće morati u samoizolaciju, a među njima su prekogranični radnici i oni koji tranzitiraju kroz te četiri zemlje i kroz Hrvatsku", objašnjava Bužančić te apelira da se putovanja svedu na najmanju moguću mjeru." - rekao je on.

Provjerili smo s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom o čemu se tu radi.

- Nije tako da oni koji dolaze raditi neće morati u samoizolaciju. Dakle, ta odluka se odnosi samo na građane Europske unije i Hrvate iz Bosne i Hercegovine. Ne odnosi se na državljane BiH. Oni i dalje moraju u samoizolaciju. - kazali su iz PU dubrovačko-neretvanske, te su napomenuli kako oni mogu i dalje uredno broaviti i raditi u Hrvatskoj, jednom kad im istekne samoizolacija. 

V.S.

Popularni Članci