Mato Hazdovac, Nikolina Šanovsky i Luka Krnetić dobitnici su prve tri nagrade u projektu WebPoSt

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: UNIDU
Nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji su sudjelovali u projektu WebPoSt danas su u Rektoratu Sveučilišta dodijelili rektor prof. dr. sc. Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Terezina Orlić. Projekt se odnosio na na izradu internetskih stranica koje su studenti radili za poduzetnike.

„Čestitam studentima na odlično odrađenom poslu, nadam se da će im ovo iskustvo biti od koristi u budućem radu“, rekao je rektor Burum, dok je Orlić dodala kako čestita poduzetnicima što su prepoznali priliku za ulazak u digitalni svijet.

"Moderno poslovanje ne može zamisliti bez aktivnosti na Internetu. Ovaj je projekt u cjelini pravi primjer povezivanja gospodarstva sa obrazovanjem, što je naše Sveučilište prepoznalo i podržalo", kazala je Orlić te naglasila da je u ovoj godini izrađeno čak 19 web-stranica.

Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i IT obrta Insoma. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocjenjenih.

Dobitnici nagrada su:

1. mjesto:  student Mato Hazdovac za tvrtku Fingerprint design,

2. mjesto: studentica Nikolina Šanovsky za Jezuite d.o.o.,

3. mjesto: studetn Luka Krnetić za tvrtku Led I to d.o.o.,

a ostali ovogodišnji studenti: Ivica Ćurćija za tvrtku FilluArt; Tin Modrić za Skeleton d.o.o.; Matej Kajinić za frizerski salon L&p i Apartman Dam; Martina Sekulo za Mediamik d.o.o.; Dario Majstorović za Geo Grupa d.o.o.; Marin Mijanić za KUD "Sveti Juraj Osojnik" ; Elena Mojaš za Sunny Day; Damjan Anđelković za Fidelitas d.o.o. Tomislav Tomić za Badmintonski klub Dubrovnik; Ivana Brailo za Mediatis grupu j.d.o.o.; Karlo Arbanas za Time for me; Božo Lopižić za Lighgting d.o.o; Josipa Kardum za Obrt Prinčipesa; Davor Curić za  Obrt Toni i Jure Pirjać za Graf d.o.o. dobili su priznanja.

Božo Džamarija u ime studenata zahvalio je na pruženoj prilici za uključivanje u poduzetničke vode, dok je predstavnica tvrtke Led i to d.o.o. zahvalila na lijepoj i korisnoj suradnji kako Komori, Sveučilištu a posebno studentu koji je dao odlične ideje za izvedbu web-stranice.

Dokaz uspješnosti WebPoSt projekta je povećani broj zainteresiranih poduzetnika koji premašuje broj studenata uključenih u projekt. Stoga su ove godine neki studenti izrađivali po dvije web-stranice, što pridonosi njihovoj praksi i iskustvu rada s budućim klijentima.

Popularni Članci