DESNICA U DUBROVNIKU Slobo Vukotić: Nekim HSP-ovcima je Ante Starčević jedino u obliku novčanice od tisuću kuna bio idealan poklon

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: lk
Već godinama politička desnica u Dubrovniku se ne miče s mrtve točke.

Ne govorimo o desnici prema stvarnoj političkoj podjeli jer takvih stranaka i nema u zemlji, već govorimo o desnici u onom hrvatskom smislu, toliko jasnome da ga nije potrebno niti objašnjavati. Zadnja snažna stranka u tom smislu u Dubrovniku bio je HSP AS, koji je imao dva vijećnika, Ivana Šimunovića te predsjednika organizacije Slobodana Vukotića.

Poslije tog HSP-AS, bilo je u Dubrovniku vijećnika koji jesu zastupali te uvjetno rečeno desne vrijednosti, ali nije bilo takve politike. Dubrovački dnevnik popričao je upravo s Vukotićem, koji nam je iznio svoje viđenje trenutne političke situacije. On je iz HSP AS izašao te je trenutno nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Općine Ston.

- Nažalost, u Hrvatskoj je podijeljeno sve na lijeve i desne, ali usudio bih se reći da u Dubrovniku imamo samo tkzv. lijeve u sto spada u prvom redu HDZ koji je predvodnik ljevice, a potom i SDP koji bi konačno trebao  postati stranka socijal-demokracije što i ima u svom predznaku. Nažalost tu svoju ulogu prepustili su HDZ-ovim spekulantima koji su po potrebi čas lijevo, a čas desno. - poručio je Vukotić.

- U Dubrovniku zasigurno ima časnih i poštenih građana koji nisu pogazili svoje svjetonazore. Međutim, desnicu u Dubrovniku uništila je Dubravka Šuica i njeni istomišljenici, a isto to radi i sadašnja garnitura HDZ ovih političara prema nalogu Plenkovića i Božinovića u čemu im HDZ-ovi lokalni dužnosnici uvelike pomažu! - naglasio je on.

Rekao je i zašto je izašao iz stranke.

- Razlog mog napuštanja stranke je u prvom redu spoznaja da se  HSP-om  upravlja preko HDZ-a.  Dakle putem svojih poslušnika i sluga HDZ je upravljao HSP-om, a HSP-ovci su imali samo svoje osobne interese, njima je Ante Starčević jedino u obliku novčanice od tisuću kuna bio idealan poklon. - rekao je Vukotić, dodajući kako "je HSP ustvari HDZ-u posebno bio interesantan pred lokalne izbore kada su im trebali glasovi branitelja i desnog biračkog tijela".

Odgovorio je na pitanje postoji li mogućnost za ponovno okrupnjivanje desnice u Gradu Dubrovniku.

- Prostora za desnicu u Dubrovniku i cijeloj Hrvatskoj će uvijek biti, ali za desničarenje i to neko lažno domoljublje vise zasigurno neće postojati prostora. Da, treba voljeti domovinu,  ali pri tome ne vrijeđati druge vjere i nacionalnosti. To bi trebao biti prioritet i osnovno načelo svake stranke bilo da je ona lijevo ili desno. - kaže on.

- Čvrsto vjerujem da jedino političke stranke koje u svom djelovanju neće imati predznak ustaša i partizana mogu u budućnosti voditi Hrvatsku i da je to dobitna kombinacija za generacije koje dolaze! - dodaje on.

Za kraj kaže i čega mu je dosta u politici.

- Nisam zagovornik toga da se svaki put ispred izbore toliko dižu tenzije o ustašama, partizana, antifašizmu, Bleiburgu... Toga je dosta. To služi samo aktualnoj vlasti. Uostalom, nema više ljevice i desnice. Oni su postali jedno te isto. Postoje samo globalisti i suverenisti. Zna se tlo su globalisti, zna se tko su suverenisti. Globalist provode globalne zamisli u djelo, a suverenisti se bore protiv toga. Kad suvereniste počnu nazivati populistima, a populizam kao politička kategorija ne postoji, to je izmišljotina vladajućih.  Upravo su populisti oni koji govore da se oporba služi populizmom, to su najveći populisti koje mi trenutno imamo. - zaključio je Slobodan Vukotić.

Popularni Članci