DEMANTI HOTELA LIBERTAS 'Za onečišćenje mora nismo krivi mi, nego Vodovod'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Hotel Libertas poslao je ispravak informacije objavljene u Dubrovačkom dnevniku

-Obraćam Vam se u ime Hotela Libertas, sa zahtjevom za ispravak informacije temeljem Zakona o medijima, zbog iznošenja neistinitih informacija kojima se teško narušava ugled Hotela Libertas. S obzirom na navedeno tražimo ispravak informacija obavljenog na portalu, sadržanog u članku POTVRDILA INSPEKCIJA Hotel Libertas ispuštao je fekalije u more!, koji je objavljen 25. svibnja 2020. godine.

U navedenom članku, progresivno je izneseno niz neistina i izuzetno grubih i paušalnih insinuacija kojima je učinjena povreda ugleda Hotela Libertas.

U cijelosti je netočan i činjenično neutemeljen zaključak kako je Hotel Libertas krivac za prošlogodišnje i ovogodišnje navodno zagađenje mora – navode iz Libertasa, te dodaju:

-Naime, Hotel Libertas je kao i drugi gospodarski subjekti obvezan voditi računa o otpadnim vodama, te temeljem čega redovno kontrolira uzore otpadnih voda kod nadležnog Zavoda za javno zdravstvo.

Budući da se u predmetnom tekstu iznose grube insinuacije koje predstavljaju paušalna nagađanja i klevetu moramo ukazati na činjenicu da je prošle godine više puta došlo do problema u napajanju električnom energijom pumpne stanice Vodovoda koja se nalazi u neposrednoj blizini Hotela Libertas, a koja je odgovorna za otpadne vode jednog dijela grada Dubrovnika, a ne samo Hotela Libertas.

Zbog navedenih problema u napajanju električnom energijom, a što su djelatnicima Hotela Libertas potvrdili i sami djelatnici Vodovoda, došlo je do prestanka rada pumpi koje pumpaju navedene otpadne vode u kanalizacijski sustav grada Dubrovnika, uslijed čega je manja količina otpadnih voda dospjela u more – pojašnjavaju iz Libertasa, te zaključuju.

-Dakle ovdje se ne može govoriti o nikakvoj odgovornosti Hotela Libertas, budući je pumpna stanica u vlasništvu tvrtke Vodovod, a ne hotela.

Obzirom na neutemeljene i tendenciozne navode iznesene u predmetnom članku koji neosnovano zaključuju „Ostaje pitanje je li Hotel Libertas onečišćavao more samo taj dan, ili je bilo još propusta…“, a koji za posljedicu imaju nanošenje štete i ugledu Hotela Libertas, te također predstavljaju i kazneno djelo.

Sporne informacije nanose štetu Hotelu Libertas budući da su iste takvog karaktera da izazivaju prijekor i prezir, te umanjuju ugled koji Hotel Libertas - grupacija Rixos ima u Hrvatskoj, ali i u čitavom svijetu.

Hotel Libertas posluje dugi niz godina u kojima je ugostio mnogobrojne goste kojima pruža visoku razinu usluga na nivou pet zvjezdica, a od ove godine na nivou premium usluge. Upravo zbog svog profesionalnog odnosa i visokoj razini pružanja usluga Hotel Libertas je stekao veliki ugled i renome, a o čemu govore brojne nagrade i priznanja – istaknuli su iz Libertasa.

Hotel Libertas,

Zastupan po Ayhan Basci

VEZANE VIJESTI:

POTVRDILA INSPEKCIJA Hotel Libertas ispuštao je fekalije u more!

Popularni Članci