'

Dani puni aktivnosti u HGSS Stanici Dubrovnik - sudjelovali u spašavanjima, brinuli za sigurnost, ali i pohađali tečajeve

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HGSS stanica Dubrovnik
Za HGSS Stanicu Dubrovnik, protekli dani prepuni su raznovrsnih aktivnosti, izvijestili su na društvenim mrežama. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"U srijedu, 4. rujna 2024. godine, nakon obavljenih priprema za tečaj ljetnog spašavanja na penjalištu u Brelima, dvoje naših članova priključilo se akciji HGSS Stanici Makarska u spašavanju paraglajdera na Biokovu. Na nepristupačnom terenu unesrećena osoba je stabilizirana i pripremljena za transport helikopterom. više na linku: https://www.instagram.com/p/C_gRc-WMUXR/...

Tijekom proteklog vikenda održana je biciklistička utrka u Metkoviću pod nazivom „XCO Predolac“, u organizaciji BK Metković. Za sigurnost natjecatelja tijekom dva dana brinulo se šest članova naše stanice. Utrka je prošla uz jednu manju intervenciju.

Također, u centru za obuku HGSS-a Dragan Špehar Špeco u Paklenici, troje naših članova prisustvovalo je provjeri znanja i vještina, u svrhu pristupa tečaju spašavanja u ljetnim uvjetima, koji će se održati krajem rujna.

Istovremeno, u PD Jankovac u Parku prirode Papuk, troje naših članova pohađalo je i uspješno završilo tečaj prve pomoći u neurbanim i nepristupačnim uvjetima."

Popularni Članci