DANI ORLANDOVE KUHINJE Tko je kušao tradicionalna jela dubrovačke kuhinje u Kopunu (FOTOGALERIJA)
Prezentacija i degustacija tradicionalnih recepata dubrovačke kuhinje održale su se u restoranu Kopun.
Povijest i recepturu jela predstavila je vrsna poznavateljica dubrovačke tradicionalne kuhinje Jadranka Ničetić.
Na meniju se našla 'Vještičina juha' odnosno sipina crna juha, salata od sipe, pečena jegulja, pašticada od tunjevine i prijesnac. Za dezert se služio Orlandov sladoled, a osmislila ga je Alisa Nenadić, odnosno sladoled od oraha, jabuke, cimeta, limuna i karamele. Osim toga, tu je i Orlandov koktel kojheg je osmislio Frano Stjepović, a radi se od gina, likera od nespole, limuna (limete) i sirupa od lavande.
Ova zanimljiva jela mogu se probati u restoranu Kopun do 31. ožujka.
Dani Orlandove kuhinje održavaju se u sklopu Orlandove godine koja se obilježava povodom 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa na trg Luža u Gradu. Bogati program osmišljen je kako bi u njemu uživali Dubrovčani, ali i posjetitelji iz Hrvatske i drugih zemalja.
Tko je sve kušao tardicionalna jela pogledajte u fotogaleriji.
I.B./A.H.