/* */

DANI ORLANDOVE KUHINJE Tko je kušao tradicionalna jela dubrovačke kuhinje u Kopunu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović

Prezentacija i degustacija tradicionalnih recepata dubrovačke kuhinje održale su se u restoranu Kopun.

Povijest i recepturu jela predstavila je vrsna poznavateljica dubrovačke tradicionalne kuhinje Jadranka Ničetić.

Na meniju se našla 'Vještičina juha' odnosno sipina crna juha, salata od sipe, pečena jegulja, pašticada od tunjevine i prijesnac. Za dezert se služio Orlandov sladoled, a osmislila ga je Alisa Nenadić, odnosno sladoled od oraha, jabuke, cimeta, limuna i karamele. Osim toga, tu je i Orlandov koktel kojheg je osmislio Frano Stjepović, a radi se od gina, likera od nespole, limuna (limete) i sirupa od lavande.

Ova zanimljiva jela mogu se probati u restoranu Kopun do 31. ožujka.

Dani Orlandove kuhinje održavaju se u sklopu Orlandove godine koja se obilježava povodom 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa na trg Luža u Gradu. Bogati program osmišljen je kako bi u njemu uživali Dubrovčani, ali i posjetitelji iz Hrvatske i drugih zemalja.

Tko je sve kušao tardicionalna jela pogledajte u fotogaleriji.

I.B./A.H.

Popularni Članci