test

Danas obilna kiša na dubrovačkom području, upaljeno i žuto upozorenje Meteoalarma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Čini se da nas očekuje obilna kiša. 

Kako piše meteorologinja Tea Blažević za N1, pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, kiša pada u većini predjela unutrašnjosti, ali i na Jadranu, gdje ima i grmljavine.

Na snazi je upozorenje putem sustava Meteoalarm DHMZ-a na obilnu kišu za karlovačku, gospićku, kninsku, riječku i dubrovačku regiju. Lokalno je moguće i poplavljivanje uslijed izražene kiše. I u nastavku utorka treba računati na kišu i pljuskove, tek će na sjevernom Jadranu, u sjevernim i središnjim predjelima prestati poslijepodne. Zapuhat će vjetar jak vjetar sjevernog smjera, bura na moru. Pod Velebitom su mogući udari i do 130 km na sat, stoga je na snazi najviši stupanj upozorenja. Kako će vjetrom sjevernog smjera do naših krajeva stići hladniji zrak, kiša bi u višem gorju mogla prijeći u snijeg.

Vjetrovito će biti i u srijedu, i nestabilno. Još može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran. U gorju može još biti snijega. Prema večeri će se uglavnom posvuda razvedriti.

U četvrtak ujutro hladno, osobito u unutrašnjosti, moguće uz mraz. Većinom suho posvuda u četvrtak.

No, čini se da već petak donosi novu oborinu, koje će biti i u danima vikenda, kako zasad stvari stoje.

Popularni Članci