'

Crnogorski mediji "popljuvali" liniju Dubrovnik-Budva i prije nego što je krenula, evo što na sve kaže hrvatska agencija zadužena za plovidbu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PEXELS, Agencija Kompas
Nije još ni počela ploviti, a niz crnogorskih portala ovih je dana već objavio negativne tekstove o liniji Dubrovnik-Budva. Za komentar smo pitali agenciju Kompas Hrvatska, koja stoji iza spomenute linije.

"Za 20-tak dana će biti uspostavljena linija Dubrovnik –Budva, ali javnost još nije upoznata iz koje dubrovačke luke će isplovljavati katamaran “Antonija” koji će povezivati Hrvatsku i Crnu Goru. Za putnike iz Crne Gore koji bi brodom putovali za Dubrovnik to je važna informacija jer pristajanje u dubrovačku luku Gruž značilo bi dodatne troškove pošto je motiv odlaska u Dubrovnik najčešće drevni Stari grad. Sa druge strane najave iz tvrtke “Kompas”, sa kojom su čelnici Vlade Crne Gore dogovorili uspostavljane sezonske linije, navode su da će se katamaran “Antonija” u luci Budva zadržavati do 45 minuta - što realno nije dovoljno vremena ni za popiti kavu i ostave nekoliko eura u Crnoj Gori", piše tako Primorski.me uz pitanje - je li hrvatska agencija vješto "upakirala atraktivnu turističku turu na kojoj će putnici iz Dubrovnika imati tek toliko vremena da u Budvi naprave "selfie" tour. Navode da su najavljena dva isplovljavanja Budve dnevno, ali da su kapaciteta broda ograničeni na 242 putnika. 

Za komentar na ove navode pitali smo agenciju Kompas. 

"Možemo komentirati da se u tekstu pogrešno tumači red plovidbe iz kojega je vidljivo da brod  npr. ponedjeljkom u luku Budva uplovljava u 10:00 a iz nje isplovljava u 17:45, a što je sasvim dovoljno vremena za dnevne izlete koji će se organizirati iz Dubrovnika", pojašnjavaju iz agencije, a red plovidbe možete pogledati u fotogaleriji. 

"Vezano za pitanje luke uplovljavanja u Dubrovniku, Dubrovnik ima samo jednu međunarodnu putničku luku - Luku Gruž tako da je bespredmetno isto komentirati", jasni su iz Kompasa. 

Podijelili su s nama i dodatne detalje: radi se o turističkoj agenciji koja ima više od 70 godina iskustva, a primjerice brodska linija Istra-Venecija povezuje te dvije regije preko 40 godina. 

Što se tiče linije Dubrovnik-Budva, ovako su predstavljene glavne značajke projekta:

Povećanje turističke ponude

Povećanje dostupnosti i atraktivnosti regije za turiste i lokalno stanovništvo, stvarajući nove mogućnosti za istraživanje obje destinacije te promičući kulturnu i prirodnu baštinu

Poboljšanje povezanosti

Brže i jednostavnije veze između dvije važne turističke zemlje i destinacije 

Poticanje lokalne ekonomije

Povećanje broja posjetitelja i potrošnje u lokalnim zajednicama

Održivi turizam

Promicanje ekološki prihvatljivog načina putovanja i smanjenje prometnog opterećenja na cestama i gužvi na graničnim prijelazima.

Što se tiče samog reda plovidbe, linija će biti aktivna u sezoni od 29.6 do 27.9.2024. Šest dana tjedno, linija će po dva puta dnevno polaziti iz Dubrovnika i Budve, a u prodaji će biti jednosmjerne i povratne dnevne karte. 

Cijena jednosmjerne karte: 55 Eur

Cijena povratne dnevne karte: 69 Eur

Uz karte bit će u ponudi i dodatne opcije kao što su transferi, razgled gradova, kako Dubrovnika, tako i Budve, a i cjelodnevni izlet po Crnoj gori. 

Popularni Članci