CITIRAO JE I VIĆANA Franković: Tko god uspoređuje dubrovački sa splitskim aerodromom nema pojma o turizmu!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
"Velike aviokompanije imat će obavezu tjednih naleta na Dubrovnik", rekao je gradonačelnik Mato Franković na današnjoj konferenciji za novinare koja se održala na Pilama. 

Franković je o ovoj temi govorio nakon pitanja o tome kako situacija  s 14 milijuna kuna za marketinšku kampanju poticanja avio linija do Dubrovnika.

- Od strane Ministarstva turizma smo dobili mogućnost udruženog oglašavanja u iznosu od 14 milijuna kuna, koje ne bi financirao Grad Dubrovnik, nego su to sredstva koja bi Gradu bila doznačena kao destinaciji koja je najviše ugrožena kao avio destinacija. Dakle, napravljen je cijeli plan promocije dolazaka aviona. Od Lufthanse, EasyJeta, Lux Aira, Ryanaira pa do Croatia Airlinesa. Uskoro ćemo vas detaljno obavijestiti o potpisanim ugovorima, bit će dakle obaveza tjednih naleta na Dubrovnik, tako će se marketinška kampanja isplatiti. Svi su prihvatili pravili igre. - rekao je Franković.

Izrazio je zadovoljstvo ostvarenim partnerstvom sa Zračnom lukom Dubrovnik.

 - Ipak ne smijemo dozvoliti brza otvaranja, sve se radi postepeno, situacija s koronom je pod kontrolom i stanje ide ka normalizaciji. Vesele najave s britanskog tržišta, The Daily Telegraph je objavio kako je Dubrovnik jedna od "zelenih destinacija", britansko tržište se otvara 15. srpnja i očekujemo British Airways i EasyJet. - kazao je.

Na opasku kako Dubrovnik danas ima jedan međunarodni let, a Split njih sedam, Franković je energično reagirao. 

- Tko god pokušava usporediti ZL Dubrovnik i ZL Split taj pojma nema o turizmu i turističkim aktivnostima. Najprometnija luka u RH je ZL Split, područje koje gravitira Splitu je sedam puta veće od teritorija kojem gravitira ZL Dubrovnik, to se ne može uspoređivati jedno s drugim. Rekao bi jedan čovjek da se uspoređuju babe sa žabama. - zaključio je Franković, tako aludiravši na poštapalicu Pera Vićana.

Popularni Članci