'

'Cilj nam je javnost upoznati s djelovanjem Udruge'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Udruga „Ragusa bus“, osnovana 2004. godine održala je sastanak, u srijedu 20. ožujka. Cilj sastanka bio je upoznati dubrovačku javnost s djelovanjem udruge.

Održanom sastanku prisustvovali su članovi Udruge Miro Vlahušić, Miljenko Ćorak, Filip Dediol i Stanko Malenica.

Kako ističu članovi, iako je Udruga osnovana 2004. godine, tek sada su počeli sa intezivnijim, i agresivnijim djelovanjem, a sve u cilju zaštite njihovih interesa i interesa Grada. Ističu da kao pojedinci nisu mogli puno toga napraviti stoga su osnovali Udrugu, ali i donijeli Statut koji donosi neke boljitke, ali i obveze koje su vrlo velike, ali pridnose boljoj kvaliteti turizma.

Udruga broji 80 članova i 140 voznih jedinica i prema tome su najjače poduzeće u novijoj Hrvatskoj.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju doći će do promjena na tržištu ponude i potražnje, stoga osnivanjem Udruge su željeli zaštiti svoje interese, ali i osigurati mogućnost konkuriranja na tržištu Europske unije.

Članovi udruge „Ragusa bus“ jednoglasno ističu kako žele biti dobri partneri u svome poslovanju, ali isto tako žele da društvo sagleda i njihove probleme. Najveći problem koji istču u Udruzi su starost autobusa koja prosječno iznosi 14 godina, zatim povećanja cijena osiguranja, goriva, registracije i parkinga. Kako navode imaju parking za 30 autobusa, a njima je potrebno oko 130 parkirnih mjesta.

U Udruzi su izradili i naljepnice sa logom „Ragusa bus“ koje će imati svi njhivoi članovi kako bi bili prepoznatljivi.

Članovi Udruge također su komentirali i odluku gradonačelnika Andra Vlahušića, o naknadi za prekomjernu uporabu gradskih prometnica, ističući kako tu odluku pozdravljaju jer da je jedan takav način poslovanja normalan u cijelom svijetu i logično je da domaći autoprijevoznici imaju neke popuste.

Za kraj, iz „Ragusa busa“ ističu kako njihovi prijevoznici svakako mogu pridonijeti i boljem prometovanju u Gradu.

Popularni Članci