NAGRADA NA CANNESU Franković čestitao filmskoj redateljici Antoneti Alamat Kusijanović

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HAVC
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku filmskoj redateljici Antoneti Alamat Kusijanović čiji je dugometražni igranim film „Murina“ na Filmskom festivalu u Cannesu dobio prestižnu nagradu Camera d’Or, što je jedan od najvećih uspjeha hrvatskog filma u inozemstvu. Camera d’Or službena je festivalska nagrada i dodjeljuje se najboljem debitantskom filmu unutar svih festivalskih programa, a u konkurenciji je ove godine bio 31 naslov.

Gradonačelnik je napisao:

„Draga Antoneta,

Kao gradonačelnik Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime, Vama i čitavom timu filma „Murina“ upućujem iskrene čestitke na osvajanju prestižne nagrade Camera d'Or za najbolji debitantski film na najvećoj svjetskoj smotri filmske umjetnosti, filmskom festivalu u Cannesu.

Biti izabran u selekciju festivala u Cannesu trijumf je sam po sebi, a odnijeti ovako vrijednu nagradu, i to u konkurenciji preko trideset filmova, u istoj kategoriji u kojoj su prije Vas pobjeđivali neki od najvećih svjetskih redatelja, pothvat je vrijedan divljenja.

Vaš uspjeh, na koji smo svim ponosni, živi je dokaz da u našoj mladosti još itekako tinja vrelo kreativnosti, a podcrtan je i time što je još dvoje Dubrovčana važan dio pobjedničkog tima „Murine“, pa stoga čestitke upućujem i glavnoj glumici Graciji Filipović i montažeru Vladimiru Gojunu.

Siguran sam da će Vam ova nagrada pružiti prijeko potreban podstrek koji svaki mladi umjetnik treba na početku svoje karijere, a Vi ste svoju maestralno najavili pred cijelim svijetom.“

Popularni Članci